Universitatea din București ocupă prima poziție, la nivel național, pentru 16 domenii de studiu diferite, în clasamentul QS 2017 al universităților în funcție de domeniu.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției de învățământ superior, cele 16 domenii sunt: Limba și literatura engleză, Lingvistică, Limbi moderne, Filozofie, Inginerie – Minerale, Științe biologice, Farmacie șai Farmacologie, Chimie, Geografie, Științe ale mediului, Matematică, Științe ale comunicării și Media, Sociologia dezvoltării, Drept, Sociologie, Statistică și cercetare operațională.

Universitatea din București susține că se remarcă la nivel național cu cele mai bune două domenii fundamentale la nivel național: Științe ale naturii, respectiv Științe Sociale și Management.

O altă noutate pe care o aduce a șaptea ediție a clasamentului uni­ver­sităților o reprezintă evaluarea domeniului Economie și Econometrie, clasată pe locul doi la nivel național și poziționată în Top 351-400 la nivel internațional.

”Din perspectivă in­ter­na­țională, este de remarcat că Lingvistica ocupă un loc în Top 151-200 mondial. Pe domenii fundamentale, Științele sociale și Managementul, Artele și Științele umaniste și Științele naturii se situează, în plan global, în Top 500, astfel: Științele sociale și Managementul, top 401-450, Artele și Științele umaniste, top 451-500, Științele naturii, în top 401-450”, susține sursa citată.

Articol apărut în nr. 342 al Jurnalului de Ilfov, ediția tipărită