Primăria comunei Afumați intensifică măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Astfel, în curtea dispensarului a fost montat un cort de triaj epidemiologic. Prezentăm în cele ce urmează, cea mai recentă informare a pimarului Gabriel Dumănică  pentru localnicii comunei pe care o administrează!

„Prin sprijinul Primăriei Comunei Afumați, la dispensarul comunal de pe șos. Ștefănești a fost montat un cort de 25 mp, fiind amenajat un spațiu de triaj în curtea unității medicale. Totodată întregul imobil a fost dezinfectat zilele trecute. Deasemenea, dispensarul are în dotare o lampă UV (ultraviolete) destinată dezinfecției aerului cât și a suprafețelor din încăperi, având un spectru larg de acțiune asupra încărcăturii microbiene. În acest fel, pacienții pot respecta distanță de securitate adecvată, iar consultațiile se fac rapid și eficient. Triajul se va face de medicii de familie Dorin Dogăreci, Aurora Matei, Simona Mihăilă, împreună cu asistentele medicale, care sunt la dispoziția afumățenilor în aceste momente în care întreaga populație este greu încercată. Având în vedere situația dificilă din spitale greul, în următoarea perioadă, va fi dus de cabinetele medicilor de familie. Recomandăm celor care prezintă simptome ale infecțiilor restiratorii să evite deplasările și să ia legătura prin telefon cu medicul de familie:

Dr. Simona Mihăilă – 0771.245.614
Dr. Dorin Dogăreci și Dr. Aurora Matei – 021.3503203 (fix dispensar)

Deasemenea, au fost distribuite materiale de dezinfecție la toate instituțiile publice de pe raza comunei: Școli, Poștă, Post Poliție, Biserici etc.

Pentru informații suplimentare apelați sau trimiteți mesaje la nr. de tel.:

0728.878.928 – primar Gabriel Dumănică
0767.079.800 – viceprimar Marius Alexandru Pascu.”

 

  • S-au făcut lucrări de dezinfecție la școli, grădinițe, dispensar, gospodăria de apă și imobilele Primăriei

Întrunit în data de 11 martie, Comitetul Local Pentru Situații de Urgență a aprobat o serie de măsuri suplimentare de prevenție a îmbolnăvirilor cu coronavirus, pe care le prezentăm și noi, în cele ce urmează.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 493, ediția print