Primarul comunei Periș, Anghel Albu, a anunțat, sâmbătă, că ieri, 27 martie, s-a confirmat în comună primul caz de COVID 19. ”Persoana în cauză făcea dializă și este în vârstă de 76 ani, virusul fiind contactat în timpul tratamentului. A fost dusă la spital și s-au luat imediat măsurile ce se impun în asemenea situații”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 493, ediția print

”Începând de astăzi reluăm dezinfecția tuturor instituțiilor noastre (școli, case de cultură, sedii, parcuri, locuri de joacă etc.)”, a mai scris primarul. De asemenea, va începe dezinfecția tuturor străzilor și trotuarelor din comună. ”Nu trebuie să ne panicăm, să fim uniți și să ne protejăm cât putem de bine. Să ieșim din casă numai pentru a merge la serviciu (unde se mai lucrează) și aprovizionare…!!! Dumnezeu să ne ajute pe toți să trecem cu bine peste acestă grea încercare…!!! De săptămăna viitoare o să vă punem la dispoziție încă 5000 de exemplare ”declarații” tot prin centrele comerciale…!!!”, potrivit mesajului.

Update 23 martie – Noul program STB începând cu data de 23 martie

Primarul comunei Periș, Anghel Albu, a anunțat noul program STB începând cu data de 23 martie. ”Sper să fie util cerințelor d-vs…! Vă mai informez că începând cu aceeași dată vom începe dezinfecția întregii localități: parcurile și locurile de joacă, domeniul public al comunei, scarile de bloc, stațiile STB, unitățile școlare, dispensarele din comună, terenurile de sport (trei sintetice,două naturale), casele de cultură etc. Îmi doresc foarte mult să nu avem în comună niciun caz de contaminare cu acest virus ucigaș. Vă rog să vă protejati întreaga familie, să înțelegem sfaturile autorităților și să stăm pe cât posibil în casă…! Este timpul să fim uniți mai mult ca niciodată…!!! Dumnezeu să ne ocrotească pe toți…!!!”, a spus edilul pe pagina de Facebook.

 

Grup de sprijin pentru persoanele în vârstă și cei cu nevoi speciale

Primarul comunei Periș, Anghel Albu, a anunțat că la nivelul Primăriei comunei Periș, s-a constituit un grup de sprijin pentru persoanele în vârstă și pentru cei cu nevoi speciale.
”În acest sens, vă rog să mă informați dacă aveți cunoștință despre cetățeni aflați în astfel de situații. Vă rog să vă protejați pe dumneavoastră și familiile dumneavoastră… STAI ÎN CASĂ!!! Vă mulțumesc!!!”, a scris primarul pe pagina de Facebook.

Telefon: 021.267.02.10; 021.267.02.45 – între orele 9.00-16.00 și telefon primar – 0729.999.909 – permanent.

De asemenea, începând din data de 11 martie, a început dezinfecția tuturor unităților de învățământ, cât și a celorlalte obiective aparținând de Primăria Periș. ”Pentru mine, în calitate de primar și președinte al Comitetului pentru Situații de Urgență, sănătatea și siguranța cetățenilor este pe primul plan. În acest sens, am convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, unde am luat măsuri pentru protejarea populației. Acestea se regăsesc în Hotărârea nr. 1\11.03.2020. Depinde de fiecare dintre noi să limităm efectele infectării cu coronavirus! Fac apel la responsabilitatea fiecăruia, respectați cu strictețe măsurile luate de Guvern și cele indicate în Hotărârea luată de noi, și protejați-vă pe dumneavoastră și pe semenii dumneavoastră! Doresc să tratăm cu seriozitate și calm situația și să nu ne panicăm! Vă anunț că în comuna noastră nu există niciun caz confirmat. Indicat ar fi să evitați deplasările care nu sunt absolut necesare, mai ales în zone care în mod obișnuit sunt mai aglomerate. Orice problemă legată de acest subiect, v-aș ruga să-mi fie adusă la cunostință urgent”, a anunțat edilul.