Update

„Am început să distribuim apă și alimente celor care se află în izolare și au solicitat acest lucru. Sprijin am oferit și celor in vârstă, care ar trebui să rămână în casă.
Astfel de acțiuni vor avea loc des. Vă rugăm, stați în casă! Trebuie să rămânem sănătoși!” Acesta este mesajul pe care l-a transmis Primăria Balotești localnicilor, pe pagina sa de Facebook.

 

Update

Primăria pune la dispoziția localnicilor izolați la domiciliu, alimente și produse de igienă

Primăria comunei Balotești pune la dispoziția localnicilor trei numere de telefon la care pot apela dacă sunt izolați la domiciliu în contextul coronavirusului sau sunt vulnerabili, pentru a solicita alimente și produse de igienă. Numerele sunt: 021/3511092 (Primăria Balotești) și este disponibil în inetrvalul 08.00-16.00 și respectiv, 0730118598/ 0735172838 (Poliția locală) care sunt disponibile permanent.

Aceștia vor primi următoarele alimente:

 • apă plată – 10 l,
 • pâine – 2 buc.,
 • ulei – 1l,
 • zahăr – 1 kg,
 • orez – 2 kg,
 • mălai – 2 kg,
 • sos de roșii – 1 kg,
 • paste făinoase – 1kg,
 • conserve diverse (pește, pate de ficat, carne) – 6 buc./aprox. 150 gr.,
 • biscuiți simpli – 10 pachete / 100 gr.
 • În ceea ce privește produsele de igienă, aceștia vor primi:
 • săpun – 2 buc.,
 • hârtie igienică – 8 role,
 • saci de gunoi – 1 pachet / 35 l,
 • dezinfectant – 1 sticlă.

Produsele vor deservi necesarul persoanelor respective pe o perioadă de 7 zile. Acestea vor fi asigurate persoanelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică, dar și celor aflate în evidența compartimentului de asistență socială.

Persoanele care vor distrbui pachetele vor purta echipament de protec’ie ]mpotriva coronavirusului, conform legii.

 

BALOTEȘTI. Primăria recomandă plățile online 

În vederea reducerii riscului de contaminare cu noul coronavirus, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Balotești a aprobat și implementat următoarele măsuri: instituirea izolării la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile a tuturor persoanelor asimptomatice care vin din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri, cu extinderea măsurii carantinării actualizate de CNSSU (Comitetul Naționale pentru Situații Speciale de Urgență), după caz.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 493, ediția print

De asemenea, s-a decis necesară rămânerea la locul de izolare și apelarea la 112, Serviciul de Ambulanță pentru persoanele care în timpul celor 14 zile de izolare dezvoltă simptome specifice bolii, urmând ca la locul de izolare al solicitantului să se deplaseze un echipaj medical pentru prelevarea de probe în vederea testării. În funcție de rezultatele testării și de starea de sănătate a pacientului, se va decide ulterior rămânerea în izolare, carantinarea sau internarea în spital. Tot în vederea limitării răspândirii virusului, Inspectoratul Teritorial de Muncă va fi obligat să verifice respectarea decalării programului de lucru de către angajatori. Toate aceste măsuri sunt valabile până la data de 31 martie. Până atunci, reprezentanții instituției le recomandă localnicilor să stea acasă, pe cât posibil, iar plățile să le facă online. “Facem un apel: vă rugăm să nu veniți la primărie decât dacă este neapărat nevoie. După cum știți, taxele și impozitele se pot plăti online. Persoanele care ne trec pragul vor fi înregistrate, iar înainte să ajungă în fața colegilor nostri, vor fi obligate să își dezinfecteze mâinile cu soluțiile speciale pe care le avem pe holuri. Încercăm să limităm accesul și să lucrăm mai mult prin Registratură. Vă rugăm să țineți cont de toate aceste măsuri, sunt pentru siguranța noastră”, anunță Primăria Balotești pe pagina sa de Facebook.

Cetățenii comunei Balotești care sunt în regim de autoizolare sunt rugați să solicite sprijinul reprezentanților primăriei prin următoarele mijloace: tel. 0213511092; e-mail: sediu@pblt.ro, Comitetul Local pentru situații de urgență 0730118598, Poliția Locală Balotești 0735172838.