Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților este convins sută la sută că USL nu se va destrăma. Îl face să creadă asta, „spiritul lui oltenesc”

“100% nu se va rupe alianţa (USL-n.r). Eu am simţul acesta oltenesc, ştiu când lucrurile nu sunt bune şi plec de acolo repede. În acest moment, anul 2013 ne va prinde pe toţi împreună, pentru că avem un proiect care nu s-a terminat, “Dreptate până la capăt” şi mai avem de lucru”, a afirmat Valeriu Zgonea, la Palatul Parlamentului. USL nu va pieri, crede Zgonea, în primul rând pentru că, afirmă el, „nu și-a îndeplinit obiectivele”. “(…) Mai presus de ceea ce credem noi, avem în spate 7, 4 milioane de oameni care au speranţe că pot trăi mai bine în România şi atunci compromisurile care se fac în interior sunt tocmai în acest interes. Zilele acestea, toată lumea aştepta un mare scandal la USL, lucrurile s-au rezolvat foarte simplu. 

Sunt decizii pe care le iei atunci când ai o funcţie publică, care sunt mai presus de interesul tău şi de emoţia ta, sau a grupului care te-a dus aici. Iar decizia de a arăta seriozitate, transparenţă şi predictibilitate în calitate de prim-ministru al României şi seriozitate, este importantă. Domnul Boc nu a fost la Bruxelles şi atunci noi nu am avut acolo credibilitatea primului ministru. Decizia lui Victor Ponta este una dură şi cu anumite repercusiuni asupra încrederii unui anumit nucleu dur din PSD sau PNL, dar este importantă pentru USL care arată că ştie să guverneze”, a mai arătat Preşedintele Camerei Deputaţilor. (A.D.)