Vrei să afli cât mai multe despre viaţa dusă de foşti iluştri în spatele gratiilor? Vino miercuri seară la Librăria Mihai Eminescu din Bucureşti, începând cu ora 17.00! Fostul decan al Facultăţii de Inginerie şi Managementul Sistemelor Tehnologice din Universitatea Politehnica, Bucureşti, Gheorghe Amza, continuă să-şi exprime durerea pricinuită de tratamentele de corecţie de care a avut parte, între coperţile unei cărţi şi te aşteaptă să ţi se destăinuiască.

De la catedră, direct după gratii

„Libertate ucisă” este noul volum de poezii care-i poartă semnătura şi care dezvăluie povestea impresionantă a unui fost dascăl ajuns de la catedră, direct într-o lume dură, brutală. Versurile reprezintă o incursiune în viaţa pierdută, trăită departe de libertate, de foştii săi învăţăcei, de familie, de prieteni şi de toţi cei dragi. Poeziile sunt scrise în perioada petrecută în penitenciar, la Poarta Albă şi la Jilava, şi expun crunta realitate într-o manieră poetică şi revelatoare.

Acesta este al doilea volum al poetului Gheorghe Amza. Pe primul pe care l-a intitulat „Zbor frânt”  l-a lansat în luna mai a anului trecut. La lansarea de atunci, a fost prezent şi Mihai Stoica, fostul coleg de celulă din perioada petrecută de Amza în detenţie. Odată cu acest nou volum de poezii, Gheorghe Amza, fost coleg de celulă cu Mihai Stoica, manager sportiv va face şi dezvăluiri despre umilinţele îndurate în penitenciar.