Pachetele turistice sunt mai ieftine până pe 25 octombrie

Ai muncit toată vara și simți nevoia să te relaxezi câteva zile înainte ca temperaturile să scadă drastic? 

Toamna călătoriile pot fi și mai plăcute și mai interesante decât în arșița sezonului călduros. Iar proprietarii pensiunilor oferă reduceri substanțiale la pachetele de vacanță în mediul rural. Cheltuiala fiind mai mică în această perioadă, după o binemeritată relaxare în aerul pur de la sat, te întorci acasă și cu ceva economii. 

Mic dejun inclus

Asociația Națională de Turism Ecologic și Cultural (ANTREC România) a lansat programul special „Vacanțe la țară”. Mai exact, până la data de 25 octombrie, ai posibilitatea să-ți reîncarci bateriile la sat, cu bani puțini. În această perioadă, un sejur de cinci nopți și șase zile la țară, la o pensiune de două margarete, te costă doar 175 de lei de persoană. Vei fi cazat în cameră dublă, dotată și utilată cu tot ceea ce-ți trebuie ca să-ți asigure liniștea și confortul. Pat dublu matrimonial, televizor, șifonier pentru haine, iluminat, baie proprie cu duș. În acești bani ai inclus și micul dejun. Dacă dorești să te destinzi  într-o cameră care îți oferă un confort sporit și alegi să te cazezi la o pensiune de trei sau patru margarete, cel mai scump pachet turistic te costă 225 de lei de persoană. Costul include, de asemenea, prima masă a zilei și cazarea pe aceeași perioadă. Camerele puse de proprietari la dispoziția turiștilor sunt utilate modern. Mobilă nouă, televizor color, cablu tv, frigider, conexiune la internet, telefon în cameră și baie proprie cu cadă și duș. Micul dejun îl ai asigurat din partea casei. Vacanța petrecută la o pensiune de cinci margarete te obligă să scoți din buzunar ceva mai mult. Confortul sporit de care te bucuri aici te costă 290 de lei de persoană.   

 Te distrezi, te recreezi și vizitezi obiectivele turistice 

Câteva zeci de localuri din satele românești își așteaptă turiștii, așa că ai de unde alege. Numeroase pensiuni din judeţele Alba, Argeș, Brașov, Caraș-Severin,  Cluj-Napoca, Harghita, Covasna, Gorj, Maramureș, Constanța, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea și Vrancea, participă la acest program. 

În orice regiune vei merge, te vei putea relaxa vizitând zone viticole, parcuri naturale, peșteri, cetăţi dacice și medievale, clădiri protejate, muzee, mănăstiri, biserici și catedrale, rezervaţii naturale, locuri de agrement și vei avea ocazia să participi la festivalurile rurale organizate de localnici și de proprie­tarii pensiunilor. Dacă ești amator de sporturi extreme vei avea ocazia să te distrezi după bunul tău plac, sau vei putea juca golf în cluburi de profil dacă vei dori. În cazul în care adori pescuitul recreativ-sportiv, vei putea pescui în lacurile din zonă, și vei putea lua lecţii de călărie de la profesioniști. Atenție! Tarifele pachetelor turistice nu includ excursiile, activitățile recreative sau vizitarea obiectivelor turistice. Pachetele de vacanță le poți achiziționa prin intermediul ANTREC – www.antrec.ro