Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost convocat, din nou, luni, la DNA pentru a fi audiat într-un nou dosar. El a declarat, la ieșirea de la audieri, că  procurorii l-au anunţat că este suspect într-un nou dosar, în care este cercetat pentru că ar fi făcut trafic de influenţă.

Hrebenciuc nu a precizat în ce ar fi cons­tat traficul de influenţă de care îl acuză procurorii în noul dosar, arătând că nu poate spune mai mult despre această cauză. Deputatul a venit la DNA fără avocat, în jurul orei 11.30 și a stat aproximativ 30 de minute. Întrebat de ce sunt atâtea dosare deschise pe numele lui, Viorel Hrebenciuc a răspuns: „Nu este voinţa mea”. Viorel Hrebenciuc este cercetat de procurorii DNA, alături de deputatul PSD Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea celor doi deputaţi. Hrebenciuc este urmărit penal în acest dosar pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. 

Într-un alt dosar, instrumentat tot de DNA, Viorel Hrebenciuc este urmărit penal pentru că, susţin anchetatorii, s-ar fi implicat pentru a determina funcţionari din Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei postului Giga TV – controlat de primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.