O platformă de management agricol foarte populară în Europa, VitalFields, este acum disponibilă și în România sub forma de software cloud accesibil pe bază de abonament anual. Mai mult, utilizatorii beneficiază în mod gratuit și de aplicația mobilă de administrare a terenurilor, inclusă în abonament. Aplicația este gratuită pentru fermierii care administrează mai puțin de 40 de hectare.

Software-ul ­VitalFields oferă o soluție intuitivă de planificare, admi­nistrare, analiză și raportare a situației lucrărilor agricole, inclusiv funcții de urmărire a pesticidelor și fertilizanților utilizați în funcție de tipul de cultură, totul fără a avea nevoie de un hardware specializat. De asemenea, VitalFields oferă fermierilor posibilitatea de a crea rapoartele necesare pentru depunerea cererilor unice de plată la APIA.

Agricultorii care au între 41 și 500 de hectare vor plăti numai 0,9 euro pe hectar pe an, în timp ce orice altă suprafață peste 500 de hectare va fi taxată cu 0,3 euro pe hectar pe an.

Prin accesarea site-ului www.vitalfields.com/ro  se poate descărca apli­ca­ția VitalFields, accesibilă și pe telefonul mobil.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.342