Valorile folclorului românesc s-au reunit sâmbătă, la Petrăchioaia, cu prilejul Zilei Comunei. Peste o mie de localnici de toate vârstele au petrecut de minune, s-au distrat la maximum și au dansat ore bune pe ritmurile muzicii interpretate de artiști celebri. Deliciile culinare oferite de Primărie au fost la discreție, cât să satisfacă până și cele mai exigente gusturi. 

Comuna Petrăchioaia din județul Ilfov este sărbătorită anual, pe 29 iunie, în ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Anul acesta, primarul comunei, Mihai Dobre a reușit să aducă pe scena amplasată pe terenul de fotbal, o mare parte dintre folcloriștii de renume ai României. Nicu Paleru, Petrică Mîțu Stoian, Constantin Enceanu, Angelica Stoican, Steliana Sima, Constantin Dolănescu, Ansamblul Floricica sunt doar câteva nume mari ai scenei românești care au cântat și încântat cei peste o mie de spectatori. Distracția a ținut mai bine de șase ore. După ora 16.00 până aproape spre miezul nopții, vocile inconfundabile ale artiștilor i-au îndemnat pe localnici să fredoneze versurile cântecelor odată cu ei și să se prindă în horele și sârbele care au încins atmosfera. Micii invitați de onoare, copiii au avut la dispoziție un parc de distracții, amenajat special pentru ei. 

Petrecere cu mici, bere și alte bunătăţi 

La români, la nicio petrecere nu lipsesc farfuriile garnisite cu mâncăruri sofisticate. Așa cum era de așteptat, primarul și-a întâmpinat consătenii cu preparate culinare dintre cele mai gustoase. Micii, berea și alte bucate din care s-au înfruptat participanții au făcut deliciul serii festive. „Am pregătit mâncare, apă plată, apă minerală, bere și băuturi răcoritoare pentru aproximativ 2.000 de invitați. Preparatele sunt servite contra cost, dar tarifele sunt cu mult sub prețul pieții pentru că am reușit să strângem bani din sponsorizări. De exemplu, micul costă un leu, iar berea de 400 ml doar 2,5 lei”, ne-a spus primarul Mihai Dobre.

Crema politicii ilfovene, la seara festivă 

La așa petrecere mare, invitați pe măsură. Seara festivă s-a bucurat și de prezenţa multor personalități din lumea politică. Politicienii au fost în asentimentul localnicilor de aici și au sărbătorit împreună cu ei Ziua Comunei Petrăchioaia. 

„Cu ocazia Zilei Comunei doresc să adresez un mesaj de felicitare tuturor celor care locuiesc în Petrăchioaia. La mulți ani cu sănătate și să ne întâlnim cât mai des la astfel de evenimente plăcute. Voi susține cultura, arta și mă voi strădui să fac din Petrăchioaia o comună mai frumoasă și mai prosperă!” 

Un superb joc de artificii a luminat cerul 

Distracția de la Petrăchioaia s-a încheiat cu un moment magic. Spre miezul nopții, un superb joc de artificii a iluminat cerul întunecat. Steluțe multicolore au brăzdat înaltul cerului, creând o atmosferă de basm.