Vreţi să ajutaţi o familie necăjită? Haideţi la „Crosul pentru Viaţă 2019“!

Susținuți de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) și cei ai Asociației Studenților Teologi Ortodocși (ASTO), membrii Asociației „Studenți pentru Viață“, în parteneriat cu „Pegas Triatlon Club”, organizează și anul acesta, „Crosul pentru Viață“.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 443, ediția print

Ajuns la cea de-a cincea ediție, evenimentul este unul cu totul special și are o semnificație aparte. Spre deosebire de toate celelalte evenimente sportive, la „Crosul pentru Viață 2019“ bucuria de a alerga și de a câștiga premii se va împleti cu susținerea unei cauze nobile: sprijinirea femeilor aflate în situații de criză și a familiilor cu copii mici care trec prin momente atât de grele încât ajutorul prompt al nostru, al tuturor, este vital.

Haideți la „Crosul pentru viață“! Competiția din acest an va reuni peste 500 de români din toate colțurile țării, iubitori de sport, sănătate și fapte bune. Concursul va avea loc pe 16 martie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, fost IOR, din București. Organizatorii au dat deja startul înscrierilor și așteaptă zilnic, solicitările de înregistrare a „maratoniștilor“. Primii înscriși în cursa caritabilă au și făcut încălzirea. Peste 50 de români au participat, deja, la primul antrenament oficial al „Crosului pentru Viață 2019“!. În ciuda frigului tăios, când mercurul termometrelor indicau valori sub limita înghețului, temerarii s-au antrenat, sâmbătă, 23 februarie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, din Capitală. În sprijinul lor au venit voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, care au amplasat în zonă un punct de hidratare necesar pentru refacerea capacității fizice a alergătorilor.

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului: „Le oferim sportivilor produse pentru refacerea capacității fizice”

„Cu mare bucurie, ne-am alăturat și anul acesta inițiativei frumoase a Asociației «Studenți pentru viață», o asociație care se implică activ în sprijinul mamelor aflate în situații critice, în situația riscului pierderii unei sarcini, violență domestică, familii monoparentale și alte greutăți pentru care au nevoie de ajutor specializat. Și anul acesta vom participa la activitățile desfășurate înaintea acestui eveniment «Crosul pentru Viață». Acum (n.r.- sâmbătă, 23 februarie), ne aflăm la primul antrenament din acest an. Am venit aici cu un grup de voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, dar și cu produse necesare refacerii sportivilor după efortul depus la antrenament. Am amplasat un mic punct de hidratare. Vom participa și la evenimentul din 16 martie, când vom veni cu un grup de voluntari și produse pentru sportivi. Ne-am alăturat acestei activități pentru că ne dorim să ne implicăm activ în toate problemele cu care se confruntă societatea în ziua de azi. De altfel, noi, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, desfășurăm foarte multe acțiuni care vin în sprijinul persoanelor aflate în dificultate, de aceea ne-am și alăturat acestui eveniment“, ne-a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Tudor Butu, reprezentant al Asociației Pegas Triatlon Club: „Există posibilități de rezolvare a problemelor în care oamenii pot să ajungă”

„Este un antrenament de pregătire, dar formatul acesta te introduce în atmosfera de competiție. Colaborarea cu voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului este una foarte bună și ne bucurăm foarte mult de susținerea pe care o primim din partea lor. De asemenea, ne bucurăm de susținerea voluntarilor și în ceea ce privește promovarea, dar și susținerea la momentul organizării concursului, voluntarii fiind prezenți pe traseul pe care vor alerga concurenții pentru supraveghere. Un concurs are nevoie de oameni care să se implice, chiar și în direcționarea participanților pe traseu. Voluntarii ne vor sprijini și cu produse care sunt binevenite, ca și astăzi de altfel, când am avut acest punct de hidratare. Vom avea și atunci un punct la final, la sosire, unde toți concurenții se vor bucura de produsele oferite de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Acest proiect are o finalitate precisă și anume susținerea cauzelor, acțiunilor și a proiectelor desfășurate de Centrul de Consiliere pentru Părinți Sfânta Alexandra Împărăteasa și anume, susținerea femeilor și familiilor în situații de criză. Ne interesează transmiterea acestui mesaj, transmiterea gândului că există susținere, există posibilități de rezolvare a problemelor în care oamenii pot să ajungă și există oameni specializați care pot să îi ajute. De aceea, fiecare concurs care are în spate o cauză concretă este binevenit“, ne-a explicat Tudor Butu, reprezentant al Asociației Pegas Triatlon Club.

Vreți să participați la competiție? Vedeți aici ce trebuie să faceți!

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului fac apel la înscrieri pentru acest eveniment sportiv organizat în scop caritabil. Practic, oricine poate ajuta o familie necăjită. Cei interesați se pot înscrie accesând site-ul http://www.crosulpentruviata.ro, până la data de 10 martie, inclusiv.