La Mogoșoaia

Eveniment pentru lumea  pasionaţilor de automobile! La Mogoşoaia s-a inaugurat „Autocross Arena”. Este un circuit desenat în teren de către specialişti şi rodat de sportivi campioni. Ai o maşină tunată? Vrei să-i testezi puterea şi alte calităţi? Arzi de nerăbdare să ţi se confirme aptitudinile de pilot auto? Iar dacă te consideri un şofer talentat, nu vrei să-ţi antrenezi iscusinţa?

„Autocross Arena” e o premieră, la noi. Traseul pistei e conceput şi realizat pentru condus sportiv. Circuitul – tip macadam –  are o lungime de 850 m şi o lăţime de 12-14 m. În imediata vecinătate se află o clădire, de pe terasa căreia poţi privi întreaga panoramă a desfăşurării curselor de viteză şi îndemânare.  

Spaţiul tehnic oferit e pentru 30 de maşini. 

De ce?

Totul s-a născut din iniţiativa şi pasiunea unui grup de oameni dedicaţi automobilismului sportiv, moralei lui şi dorinţei de a micşora numărul dramelor de pe şosele. Vrei să ştii ce poate maşina ta? Dar, mai ales, ce poţi face tu, la volan? De ce să forţezi manevre, ale căror urmări nu le cunoşti? De ce să transformi strada, oraşul, în arene ale vitezei şi ale concursurilor nepermise? Vrei senzaţii tari? Adrenalină?

Există un loc special amenajat pentru asta. Totul, în condiţii sigure, legale, accesibile. Cel de la Mogoşoaia e primul de acest fel.    

Cine poate să participe? Oricine

La „datul cu maşina” de pe „Autocross Arena” pot să participe toţi cei care au împlinit 18 ani. 

Cu automobilul propriu sau închiriat de la organizatori. VW Golf 3 GTI, de 115 CP sau BMW E36 2.0, de 150 CP şi alte mărci stau la dispoziţie. Poţi fi asistat de un instructor auto, pentru exersarea tehnicilor de condus sportiv. Sunt oferite multe facilităţi. Oferta e variabilă, la fel şi preţurile.  

Atenţie însă: trebuie să întruneşti un set minim de condiţii şi mai ales, neapărat, să citeşti „Regulamentul acestui circuit de agrement, recreativ”! Îl găseşti la www.autocrossarena.ro.

Campioni, la inaugurare

La deschidere, a evoluat demonstrativ – campionul naţional din 2011 şi vicecampion în 2012, Valentin Porcişteanu – cu un Mitsubishi Lancer Evo X R4. 

„Chiar şi profesioniştii pot folosi acest traseu pentru antrenament. Pista de aici e de fapt o propunere lansată tuturor automobiliştilor, de a veni şi a merge cu o mașină mai tare, într-un sistem organizat special pentru asta. Cred că vom face un parteneriat între şcoala mea VPDS (Vali Porcişteanu Driving School) şi acest circuit”, a spus el. 

Un alt vicecampion naţional la „Drifting”, Marius Dumitrache, a făcut şi el demonstraţii de curse. 

„Autocross Arena” şi realizatorul ei

Valentin Romaşcu a iniţiat acest circuit special. El a explicat: „Ideea a fost să oferim un loc unde să se poată pilota sportiv. Nu pe străzi. Toate acestea, la nişte costuri de bun simţ. Oricine poate veni aici să-şi  încerce îndemânarea, temeritatea, sau să se perfecţioneze.  

Nu vreau să pierd prilejul să amintesc sprijinul oferit de Paul Precup, primarul Mogoşoaiei, un om inimos, pasionat de automobile şi lumea acestor competiţii”.   

Adresă, distanţe, program 

„Autocross Arena” se află pe Şoseaua Centurii de Nord a Capitalei, de cum intri în Mogoşoaia, pe prima stradă la dreapta (Ficusului, nr. 10). La aproximativ 9 km de Casa Presei și 13 km de Gara de Nord. 

Program – numai în condiţii meteo favorabile: 

Marţi-vineri, între orele 10:00 şi 20:00. În weekend, între orele 09:00 şi 20:00. Luni – închis.