Concordia Chiajna, două victorii consecutive

După patru luni și jumătate de „secetă”, din data de 23 octombrie 2015, Concordia Chiajna pare să-și fi revenit ca prin minune. Noii sosiți în echipa condusă de Adrian Falub dau semne că au depășit problemele cu pregătirea fizică, deseori incriminată pentru jocurile slabe prestate de aceștia, și își onorează pe deplin cărțile de vizită.

Așadar, s-o luăm cronologic. Primul semnal al marelui reviriment pe care l-au dat „vulturii” a fost victoria „epocală” în turul semifinalelor Cupei Ligii împotriva lui Dinamo (3-0), una dintre echipele în formă ale campionatului și o pretendentă serioasă la titlu. Astfel, ilfovenii au pus capăt seriei de 13 meciuri oficiale fără înfrângere ale dinamoviștilor și sunt foarte aproape de o performanță istorică: accederea în finala acestei competiții. Artem Milevsky a fost eroul echipei antrenate de Falub. El a fost cel care a deschis scorul în minutul 5. Un alt nou venit la Chiajna, Obodo, a fost cel care a dus rezultatul la 2-0, după o pasă a aceluiași Milevsky. Cu trei minute înainte de final, Pena a pecetluit rezultatul, după o centrare perfectă a lui Purece. Dinamo a fost de nerecunoscut – singura ocazie din prima repriză a aparţinut lui Anton, însă nici aceasta nu le-a dat emoţii prea mari gazdelor.

 

Bălgrădean: Pe aici nu se trece!

În cel de-al doilea meci din play-out, Concordia a confirmat evoluția ascendentă a jucătorilor săi, în meciul cu de pe teren propriu CSU Craiova. De data aceasta, artizanul victoriei ilfovenilor cu scorul de 1-0 a fost Cristi Bălgrădean, care a fost un „zid” de netrecut pentru foștii săi coechipieri din Bănie. El a avut câteva intervenții de zile mari, la șuturile lui Andrei Ivan, Zlatinski sau Mazarache. Concordia a înscris în minutul 10, când șutul lui Giurgiu a fost deviat de Iliev și Straton nu a putut interveni. Scorul putea fi și mai mare. „Vulturilor” le-a fost refuzat și un penalty, când mingea trimisă spre poartă de Pena a lovit mâna lui Dumitraș, dar Dragoș Istrate nu a văzut și a lăsat jocul să continue. Concordia a trăit cu emoţii ultima jumătate de oră – Niasse a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene, dar totul e bine când se termină cu bine. Pentru Concordia a fost prima victorie din istoria întâlnirilor cu CSU Craiova și primul succes după 12 etape. 

FC Voluntari, încă un egal cu FC Botoșani!

 

Cele două egaluri dintre Voluntari și Botoșani în sezonul regulat au fost urmate de al treilea, în primul duel din play-out, încheiat 1-1. Prima repriză s-a încheiat cu o remiză albă, 0-0. Scorul a fost deschis de moldoveni, imediat după pauză, prin Dan Roman. Voluntariul a replicat imediat și Tudorie ar fi putut egala, tot cu o lovitură de cap, dar Pleșca s-a opus. Golul „marinarilor” de Ilfov a fost înscris în prelungiri de către rezerva Adrian Bălan. Fulop putea aduce victoria pentru Botoșani la ultima fază a meciului, însă n-a nimerit poarta. Etapa viitoare Voluntariul joacă la Iași, iar Botoșaniul acasă cu Chiajna.