Nu uitaŢi! Pe pagina de facebook „Kulturestock Mogoşoaia 2013” aflaţi în timp real despre evenimentele din Parcul Brâncovenesc
Odată cu vremea bună și trecerea sărbătorilor pascale, comuna Mogoșoaia a reluat bunul obicei de a invita locuitorii să petreacă timp liber de calitate în aer curat. Toate acestea înaintea deschiderii sezonului Kulturestock, sezon care va demara sub Stejarul Artei în perioada 1-4 mai cu teatru pentru copii, muzică, dans.
Echipa de tineret a Mogoșoaiei
Da, prima echipă de fotbal pentru tinerii din Mogoșoaia cu vârste între 7 și 14 ani, există de puțin timp la Mogoșoaia, este antrenată de Viorel Krauss și, e în plină creștere mulțumită clubului sportiv V.K.Soccer și Asociației Municipale de Minifotbal București. Conform spuselor Ștefanei Mireț, responsabilul relațiilor publice de la Primăria Mogoșoaia, de unde la început erau doar 10 înscriși, acum sunt 45. „V.K. Soccer ne ajută foarte mult și datorită lor copiii au 3 antrenamente săptămânale de fotbal. Condiția de bază pentru a face parte din echipa de fotbal este frecventarea școlii. Și sigur, profesorii nu sunt dezamăgiți de felul în care copiii s-au reîntors la cursuri”, spune Ștefana Mireț
Festivalul târgului și al cântecului popular românesc
Organizat timp de trei zile, vineri-sâmbătă-duminică de către interpretul Mihai Călin în parteneriat cu Primăria Mogoșoaia pe aleile Parcului Brâncovenesc și în Târgușorul Brâncovenesc, manifestarea a adunat meșteri populari din Pitești (obiecte croșetate), Târgoviște (pictură), Timișoara (clătite și plăcinte de casă), Topoloveni (țuică și vin) dar și din Botiza Maramureșului pentru sarmale cu păsat, pregătite și fierte pe loc pentru ca sutele de pofticioși să întrebe”: nu sunt gata?„. „Vinovate” sunt Iulia Corău, de la pensiunea Ancuța din Botiza și ajutoarele ei.
Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de interpreții Mariana și Mihai Călin, Georgel Nucă, Veronica Geamănu, Tita Bărbulescu, Nicolae Datcu, Ani Socai, Vasile Anghel, Ioan Alungulesei, Vasilică Bordeianu, Norica Enache. Artiștii au susținut concerte în fiecare dintre cele trei zile, începând cu orele 17, minunat prilej pentru ca spectatorii să se prindă în sârbe sau să bată pingelele. Pentru că așa e tradiția și nu trebuie lăsată să se șteargă.