Corbeanca

Cupa 1 Iunie are la Corbeanca o tradiție și, anual, cu o săptămână înainte de Ziua Internațională a Copilului, Asociația Club Sportiv (ACS) Corbeanca organizează câteva zile de spectacole și meciuri.

Foto și text: Cristina Bunea,
arhiva personală

Cupa 1 Iunie – o săptămână de întreceri

Despre freamătul copiilor din comuna Corbeanca povestește președintele ACS Corbeanca, Daniel Marin: „Cupa 1 Iunie a debutat sâmbătă, 28 mai, cu competiția de gimnastică, la care au participat 4 cluburi și 130 de copii. Antrenoarea copiilor noștri de la Corbeanca, Doina Buzăianu, profesor-antrenor are 30 de ani experiență în pregătirea gimnastelor, de la nivel începător până la înaltă performanță, în România, Guatemala, Islanda, Irlanda de Nord și Anglia. Apoi, am continuat cu fotbalul și competiții pe trei cateorii de vârstă: 2005, 2007, 2009. La fotbal avem doi antrebori, Marian Naon și Marian Mihalache. Duminică, 97 de copii au fost la casa tineretului din Ostratu și, ulterior, la Sala Sporturilor din Corbeanca unde s-a desfășurat Cupa 1 Iunie la handbal, organizată în colaborare cu Direcția Județeană de Tineret și Sport Ilfov.  Avem antrenori minunați, pe lângă cei deja menționați, și mă refer la Raluca Ciobanu de la balet, Alin Fotache la handbal, Alex. Petrescu la karate, Mihai Dulapciu la Aikido și Virgil Sărișcan la scrimă. Atât eu cât și primarul Anton Valeriu suntem foarte mulțumiți de evoluția copiilor înscriși la secțiile ACS Corbeanca”.

 

350 de copii, pe stadion

Ziua de 1 Iunie a adus mobilizarea generală în rândul copiilor din Corbeanca și, adunați pe stadionul din Tamași, alături de cadre didactice și părinți, s-au zbenguit cât de mult s-a putut. Primăria și ACS Corbeanca le‑au pregătit un imens tobogan, pictură pe față și pe hârtie, momente de călărie cu ponei și doi căluți blânzi de la Savannah Riding Club din Corbeanca. Directoarea școlii, Ioana Simona Niculescu, spunea că au fost invitați circa 350 de copii. De la Tamași, clasa profesoarei Sevasta Stan, îmbrăcată în frumoase costume tradiționale, a dansat pe gazonul verde al stadionului. Apoi, muzică ușoară  – difuzată de Dj Mario – au interpretat Maria Ghiță și Luca Adrian Iorgu, de la grupul Sunetul Muzicii, pregătit pentru succes de atâția ani de profesoara Cristina Manoliu. Întâlnirea cu personaje ale lumii Disney a fost prilejuită de 4 animatori, care nu i-au lăsat deloc pe copii să stea și i-au antrenat la trenuleț și la concursuri de dans.  Cât să-ți vină să fredonezi: “E-o lume minunată în care veți găsi/Numai copii”…