După doi ani de pandemie, timp în care mobilitatea a fost redusă foarte mult, dorința de mișcare și de competiție a devenit poate mai mare ca oricând. Acesta este și motivul pentru care, copiii din comuna Periș, au pariat pe sport, susținuți fiind în aceste activități de cadrele didactice și de primărie.

 

Este cunoscut faptul că primarul comunei Periș, Anghel Albu, este foarte atent cu tot ceea ce înseamnă activitate educațională, culturală și recreativă pentru copii. În aceste condiții, edilul nu putea să treacă peste data de 1 iunie, fără a sărbători, așa cum se cuvine Ziua Copilului. Primarul Anghel Albu a  anunțat că a decis să amâne sărbătoarea copiilor, cu două zile, din cauza programului școlar încărcat. Pentru a marca sărbătoarea celor mici, administrația din Periș, împreună cu cadrele didactice și elevii din școlile Periș, Brătulești și Buriaș au ales ca distracția să însemne sport. Pentru aceasta au fost organizate întreceri sportive pe fiecare școală în parte, special cu ocazia zilei de 1 iunie.
Copiii au primit diferite premii
Ca în orice competiție sportivă, participanții și câștigătorii sunt recompensați. În consecință, și în cazul întrecerilor sportive organizate de Ziua Copilului, au fost acordate premii. Acestea au constat în cupe, medalii și un număr de 260 treninguri pentru fiecare participant. ”Sportul înseamnă sănătate! Urez succes tuturor absolvenților, fie de liceu sau de gimnaziu, cât și celor rămași în școlile noastre. Dumnezeu să le călăuzească pașii și să aibă numai reușite în viață. Mult succes și sănătate multă!”, a transmis primarul Anghel Albu.