Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print, nr. 577

Petre Gheorghe, primarul comunei 1 Decembrie:

De când se știe, românul trăiește cu credință în suflet. La fel cum Dumnezeu ne iubește pe noi, la fel și noi trebuie să ne iubim patria și s-o respectăm. Cinste și onoare eroilor noștri! La mulți ani România! La mulți ani comunei noastre! Nimic fără Dumnezeu!”.

Primarul oraşului Bragadiru, Gabriel Lupulescu:

“Am adus astăzi, alături de colegii mei din administrația locală a orașului Bragadiru, un omagiu eroilor noștri, cei care, prin jertfa lor, au contribuit la fundamentul acestei țări. Suntem cu adevărat români pentru că ne cinstim eroii care neau oferit, pe 1 Decembrie 1918, cea mai importantă lecție, aceea a unității. Unitatea, responsabilitatea, grija față de ceilalți reprezintă, de  fapt, cele mai de preț valori ale acestui neam, valori pe care ar trebui să le cultivăm și să le respectăm nu doar astăzi, la ceas aniversar, ci în fiecare zi. Pentru că doar împreună, cu respect și toleranță putem învinge greutățile și putem reconstrui această comunitate și acest oraș. La mulți ani, România! La mulți ani, Bragadiru!”

 

Primăria Balotești: La mulți ani, România!

 

Primăria orașului Chitila: ”Cinste eroilor noștri!”

 

Primăria comunei Ciorogârla: ”La mulți ani, români!”

Astăzi, mai mult decât în oricare altă zi, simțim mândria de a fi  români și iubirea pentru patria noastră! Români adevărați, haideți să dăm mână cu mână, să ne unim forțele, să fim din ce în ce mai buni, să ne respectăm între noi și să privim cu încredere împreună spre viitor! Bucurați-vă din plin de aceasta Sărbătoare Națională! Să fiți sănătoși și să aveți grijă de voi și de cei dragi vouă! Simțiți, trăiți și iubiți românește!“

Andrei Filip, primarul comunei Moara Vlăsiei:

“Ca de obicei, de 1 Decembrie, în numele întregii comunități, am depus coroane de flori la  monumentele consătenilor noștri, adevărați eroi, căzuți la datorie pentru apărarea hotarelor țării. La mulți ani români! La mulți ani, România!”

Marian Ivan, primarul oraşului Pantelimon:

“Astăzi, de Ziua Națională a României, am comemorat jertfa adusă de eroii neamului nostru pentru libertate, unire și înfrățire. Să nu uităm niciodată sacrificiul suprem al bravilor soldați și să le aducem cinste prin acțiunile noastre. La mulți ani, români!”

 

Primăria Popești-Leordeni

 

 

Primăria comunei Ştefăneştii de Jos

”1 Decembrie 2021 – Ziua Națională a României, 103 ani de la Marea Unire. În fiecare an, pe 1 Decembrie, celebrăm cu toții, români de pretutindeni, Ziua Națională a României, iar anul acesta se împlinesc 103 ani de la Marea Unire, evenimentul care a unit toate provinciile istorice sub același stat național – România. Primarul comunei  Ștefăneștii de Jos, împreună cu membrii Consiliului Local și reprezentanți ai bisericii, au depus coroane de flori pentru cinstirea eroilor neamului, căzuți pe frontul de luptă! La mulți ani, români!”