Gazda ultimei ediţii (23-30 sept., 2017) a competiţiei sportive internaţionale “Invictus Games” a fost orașul canadian Toronto. La ea au participat pentru prima oară militari români, invalizi și răniţi în războiul împotriva terorismului. Între cei 550 de sportivi, din 17 ţări cu armate NATO, echipa noastră de 15 ofiţeri și subofiţeri a obţinut un palmares onorant, de patru medalii: aur, argint și două de bronz.

La 24 ianuarie,  a.c., pre­ședintele Klaus Iohannis i-a invitat la Palatul Cotroceni pe campionii români “Invictus, 2017” și staff-ul tehnic al acestora. În cadrul unei ceremonii festive deosebite, el le-a acordat Ordinul și Medalia “Meritul Sportiv”. A fost un gest de preţuire și recunoștinţă, cu o puternică încărcătură simbolică, în ziua sărbătoririi a 159 de ani de la Mica Unire a Principatelor Române, sub Alexandru Ioan Cuza.

Ilfovul, reprezentat cu cinste

Între cei decoraţi care au contribuit la succesul întrecerilor paralimpice din Canada s-a aflat și plt. maj. Cătălin Pîrvu. Dar, el nu e prima distincţie primită.

În luna mai a anului trecut, a fost declarat „Cetăţean de Onoare” al comunei Domnești, titlu oferit de edilul Adrian Ghiţă și Consiliul Local. Iar evenimentul a fost prezent în paginile ziarului nostru.

În plus, Cătălin Pîrvu a fost decorat și de președintele Traian Băsescu, în anul 2013, cu  Medalia Naţională „Serviciul Credincios”, clasa a II-a, cu însemn de război, „pentru devotamentul și spiritul de sacrificiu dovedite în timpul executării cu succes a misiunilor încredințate în Teatrul de Operații, din Afganistan”.

Succes al tuturor

Iată campionii „Invictus, 2017”. Bronz pentru: cap. Laurenţiu Șerban (1.500 m, atletism) și lt. Ciprian Iriciuc (canotaj în sală, la simulator); aur și argint pentru col. Dorin Petruţ, col. Augustin Pegulescu, plt. Ionuţ Butoi, (tir cu arcul, compus).

Felicitări întregii echipe!

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.389