Parohia Roșu din comuna Chiajna, vineri, 10 mai. Ca într-o poveste frumoasă, în inimile credincioșilor din satul Roșu a reînviat o ploaie de fericire și o adiere suavă a Cerului. La ceas de mare sărbătoare creștină, părintele Ion Ciucă, fostul paroh al Bisericii Izvorul Tămăduirii din localitate a prăznuit cel de-al 30-lea hram la acest lăcaș de cult. 

Sub aripa ocrotitoare a părintelui Ion Ciucă, un ales sobor de preoți din comuna Chiajna și din împrejurimile acesteia s-a reunit pentru a cânta lauda Domnului și a aduce mulțumire Preacuratei Fecioare Maria, ale cărei rugăciuni au răsunat în tot ținutul de dimineață, până la orele amiezii. Sute de suflete însetate de lumină și alinare au pășit cu bucurie în sfântul lăcaș, gata să primească binecuvântarea și să asculte cuvântul lui Dumnezeu, rostit cu căldură și înțelepciune de preoții slujitori. Așa cum și-a obișnuit enoriașii, ca o mulțumire și răsplată pentru dreapta credință de la care nu se abat, părintele Ciucă, fostul paroh al Parohiei închinate Maicii Domnului și-a primit rugătorii în biserica înnoită cu frumuseți creștine și alese daruri spirituale. Slujba, de înaltă frumusețe duhovnicească a fost izvor al tămăduirii, făcând din praznicul de aici o sărbătoare în care sufletul și trupul celor ce au asistat la rânduielile bisericești au primit vindecare.
Sărbătoarea, o amintire vie a prezenței lui Dumnezeu
Niciunul dintre cei prezenți nu a plecat fără a lua apa sfințită de preoți, ca dintr-o fântână a speranței și vindecării, menită să aducă mângâiere divină la vreme de necaz, ocrotirea și binecuvântarea sufletului și trupului. Prin binecuvântarea preoților, apa a devenit purtătoarea harului divin. Această apă, așa cum se spune, are acum puterea de a alina trupul și de a îmblânzi suferințele sufletului, aducând lumină în adâncurile necazurilor. ”La biserica de aici, în fiecare an, se săvârșește la troița din apropierea bisericii, slujba sfințirii apei, Aghiazma Mică, slujbă care se săvârșește la toate bisericile, în amintirea și mângâierea credincioșilor în așa fel încât, prin apa sfințită astăzi, să alinăm, să mângâiem și mai ales, să tămăduim. Iată, izvorul tămăduirilor se află la Dumnezeu, iar Maica Domnului este mângâietoarea, ocrotitoarea și călăuzitoarea noastră spre acest izvor care este Însuși Iisus Hristos. Apa sfințită astăzi, care se împarte credincioșilor, se săvârșește înainte de Sfânta Liturghie și se recomandă să fie luată până la sărbătoarea Înălțării Domnului. Vă felicităm în mod deosebit pentru toate realizările de la parohia dvs., împreună cu preoții slujitori, îl felicităm pe părintele Ion Ciucă, care anul acesta face 30 de ani de slujire la parohia dvs., pe părintele paroh Ioan-Alexandru Ciucă, cel care s-a ocupat în ultimii ani de toate lucrările efectuate și în biserică, dar cu precădere în exteriorul bisericii, pe părintele Bogdan și părintele Petrișor care au lucrat cu timp și fără timp împreună cu părintele paroh pentru realizările pe care le-au făcut împreună. Fie ca Maica Domnului care este ocrotitoarea acestei parohii, a preoților și credincioșilor să vă dăruiască zi binecuvântată. Bunul Dumnezeu să vă dăruiască zile frumoase, timp binecuvântat, și mai ales, zi de praznic luminos”, a spus părintele Anichit Orest Ciucă, fiul cel mare al părintelui Ion Ciucă și fost diacon la această parohie.
Prilej de mare bucurie 
În Parohia Roșu Chiajna, Praznicul Împărătesc a fost o sărbătoare cum alta nu-i, o amintire vie a prezenței lui Dumnezeu în inima credincioșilor. ”Pentru mine este al 30-lea hram pe care îl sărbătoresc în mijlocul dvs. și vă mulțumesc că nu ne-ați lăsat singuri și ați venit să vă rugați alături de noi de ziua bisericii noastre. Este prilej de mare bucurie pentru comunitatea din Roșu. Întreaga comunitate ar trebui să participe, astăzi, la rugăciune pentru binele comunității noastre. Dumnezeu să vă binecuvânteze cu tot ce este bun și bine pentru sufletele dvs. Bunul Dumnezeu și Maica Domnului să fie ocrotitori pentru toți, și pentru cei din localitate și pentru cei care ați călcat pragul bisericii noastre”, a spus părintele Ion Ciucă, fostul paroh al Parohiei Roșu. Pentru ca bucuria să fie deplină, după slujbă, toți credincioșii au primit pachete cu alimente tradiționale de sărbătoare din partea parohiei. Nu mai puțin de 600 de pachete au ajuns la enoriașii bisericii. ”Îl iubim pe părintele Ion Ciucă, ca de altfel pe toți preoții noștri pentru că sunt alături de noi la încercările grele. Părintele Ion Ciucă a adus multă lumină în viața mea, într-un moment foarte greu, de cumpănă. Îi sunt profund recunoscătoare pentru toată grija pe care mi-a purtat-o până acum, pentru sprijinul și învățăturile pe care mi le-a oferit, ani la rând. Îi mulțumesc că mi-a deschis ochii către frumusețea credinței și m-a învățat să apreciez darurile lui Dumnezeu în fiecare zi”, ne-a spus Ioana Păun, o doamnă prezentă la hram.