Cupa şcolilor la Handbal, un adevărat festival al sportului, pentru 100 de copii

A doua ediție a Cupei Școlilor la Handbal din Buftea a fost o explozie de pasiune și talent sportiv, competiția interșcolară adunând la start patru echipe feminine și patru echipe masculine, reprezentând aproximativ 100 de elevi iubitori ai handbalului. Pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Buftea, gazda competiției, au fost asigurate cele mai bune condiții atât pentru sportivi, cât și pentru spectatori.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 702, ediția print

Atmosfera la Școala Gimnazială Nr. 1 Buftea a fost, vineri, incendiară, cu sute de copii și părinți transformând tribunele și curtea școlii într-un adevărat furnicar de entuziasm. Banerele, stegulețele și spectacolele de fum au evocat atmosfera plină de tensiune specifică Champions ­League. Cu toate acestea, cel mai impresionant a fost valul de încurajări pline de energie care au animat atmosfera în jurul acestui eveniment extraordinar.

Invitați speciali și premii surpriză

Pe terenul de handbal am fost martori la un spectacol de înaltă calitate, în care sportivii au demonstrat determinare și fair-play remarcabil.

Competiția a avut invitați speciali și premii surpriză. Toți participanții au primit din partea Primăriei orașului Buftea câte o minge de handbal, în semn de apreciere și respect pentru eforturile lor. De altfel, Primăria Buftea este un susținător dedicat al sportului, iar cei mai buni sportivi, aleși în echipa ideală a competiției, au primit tricouri personalizate de la organizatorul RFH Sports & Management, cadouri speciale de la partenerii Redis Nutriție și Paste Băneasa, precum și mingi semnate de fosta mare jucătoare de handbal Ramona Farcău.

Organizare impecabilă

”Referindu-ne la implicarea directă a partenerilor, nu putem să nu menționăm că sportivii și-au refăcut energia între meciuri, savurând batoanele nutritive de la Redis Nutriție și bucurându-se de porții bine făcute de Paste Băneasa. În plus, pentru a se asigura că sportivii dau tot ce e mai bun pe teren, Primăria Buftea le-a pus la dispoziție apă plată, garantându-se astfel o hidratare corespunzătoare. Și nu doar sportivii au avut privilegiul de a lua masa de prânz, ci și publicul prezent, care s-a adunat în zona Food Court de la Paste Băneasa, pentru a savura delicioasele paste cu sos roșu”, ne-a declarat Ramona Farcău, managerul RFH Sports & Management.

Invitații de onoare la evenimentul din acest an au fost primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol, Bianca Grigore și Alexandru Câmpeanu, cei mai valoroși jucători ai ediției precedente, care au avut un rol important atât în ceremonia de deschidere a turneului, cât și în festivitatea de premiere, care a fost îmbogățită de contribuția directă a talentatelor „furnicuțe” de la Centrul Cultural Buftea și membrele Ansamblului ”Doina Ilfovului”.

Pasiune, fair-play și spirit comunitar

”Dar dincolo de toate aceste aspecte, cel mai impresionant a fost să vedem sute de copii fericiți, implicați și educați, care au demonstrat dragoste pentru sport. Acești tineri reprezintă viitorul sportului românesc, iar comunitatea are datoria de a-i sprijini și încuraja în fiecare pas pe care îl fac. Cu fiecare ediție, Cupa Școlilor la Handbal din Buftea devine mai mult decât un simplu eveniment sportiv, ci o adevărată lecție de pasiune, fair-play și spirit comunitar”, ne-a mai spus Ramona Farcău.

”Iată, Ziua Europei o sărbătorim la Școala Gimnazială Nr. 1 Buftea pentru premierea celor mai bune echipe la handbal fete și băieți, în întrecerea interșcolară. În calitate de primar al orașului Buftea, am susținut și voi susține în continuare această traiectorie a sportului pentru a atinge performanțele maxime. Buftea este un oraș care crește, se dezvoltă pe toate palierele pentru copii, pentru bunăstarea lor. Buftea este o comunitate care conduce prin puterea exemplului în județul Ilfov. Vreau să asigur organizatorii, antrenorii și toți sportivii că le voi fi alături în efortul comun de a avea un sport de calitate. Felicit toate echipele participante la acest turneu, în special pe cele care ocupă locurile podiumului! Vă doresc sănătate, să fiți mai încrezători, mai puternici în drumul vostru spre obiective importante! Vreau să mulțumim organizatorului, îi confirm încă o dată că voi fi alături în toate competițiile pe care le va organiza. Se pare că a pus la dispoziție toată experiența sa și acest turneu a fost unul reușit așa cum am văzut cu toții”, a spus primarul Gheorghe Pistol, la festivitatea de premiere.

Edilul a mulțumit și Școlii Gimnaziale Nr. 1 Buftea, gazda competiției, evi­dențiind și faptul că elevii acestei unități de învățământ au ieșit vic­torioși în competiție. ”Sus­­ținem sportul și nu uitați că suntem alături de voi oriunde ne veți chema!”, a încheiat primarul Gheorghe Pistol.