Copilăria a fost serbată cu ”cireșe la urechi”, tort, șampanie și dans, sâmbătă, 23 iunie, la Casa de Cultură Clinceni, locul unde copiii de la Hero After School și prietenii lor au petrecut câteva ore de distracție adevărată.

Articol publicat în Junalul de Ilfov Nr. 409, ediția print

Crina, alias Hello Kitty, a întreținut atmosfera veselă, iar ”vedetele” Trupei de teatru din Clinceni – Irena, Mihaela, Diana sau Matei, proaspăt premiate cu premiul special al juriului Festivalului ”Joc în Joacă”, din București, dar și Miruna, Andrei sau Minas au urcat pe scenă pentru a interpreta scurte momente teatrale, extrem de apreciate de public. Prezentarea artiștilor coordonați de Oana Popa și ”Școala de Joacă”, din Piscu, a aparținut lui Alin Bursuc, un tânar care acum 8 ani făcea parte din prima generație de copii înscriși în programul educațional ”Hero After School”.

Proiectul educațional a pornit după o vizită a Melaniei Medeleanu în Clinceni, moment în care cunoscutul om de televiziune a aflat poveștile câtorva copii care aveau nevoie de un centru de zi în care să aibă o masă caldă la prânz și să aibă ocazia să își facă temele, sub îndrumarea cadrelor didactice din localitate. Proiectul a pornit atunci cu 18 copii și a ajuns astăzi la 130 (din clasele pregătitoare – clasa a IV-a), împărțiți în trei unități școlare, iar meritele aparțin celor care ­s-au implicat 100% pentru reușita demersului – președintelelui și directoarei Fundației ”Inovații Sociale Regina Maria” – Wargha Enayati și Cristiana Mateoiu, Gabrielei Alexandrescu, directoarea Fundației ”Salvați Copiii”, primarului comunei, Adrian Budeanu, echipei Liceului Sportiv din localitate și directoarei instituției, Ioana Rădulescu etc.

Alin a amintit și de învățătoarele Cecilia Grecu, Doina Georgescu, Elena Dumitru, Elena Mihale, Ileana Marinescu, Maricica Mitrea, Mădălina Baciu, Mihaela Băcanu, Zenaida Vasile, de voluntari, mentori și sponsori, iar toți cei prezenți le-au mulțumit cu ropote de aplauze.

În timp ce pe scenă se ”întâmplau” teatru și joacă, pe pereții casei de cultură au fost expuse 40 de desene valoroase ale copiilor din Hero After School, realizate sub îndrumarea unuia dintre cei mai inimoși voluntari ai centrului educațional, Eugenia Roșiu. O parte dintre pânze vor ajunge în fața unui juriu de specialitate, format din Iulia Gorneanu, curator de artă, Mircea Nechita, pictor și grafician, și Giulian Dumitriu, artist vizual și sculptor, care va selecta cele mai bune trei lucrări. Acestea vor fi premiate de către sponsori. De asemenea, primele 25 de lucrări selectate vor putea fi admirate ­într-un spațiu expozițional din București, pe toată pe­rioada lunii august.

Petrecerea copiilor a continuat cu tort și confetti, iar micii sărbătoriți au primit punguțe cu cireșe și alte minunate surprize.