Nu pot să-mi dau seama cum o echipă care în etapa anterioară obține victoria în fața unei formații care a declarat că este pretendentă la titlu eșuează lamentabil pe teren propriu în fața unei formații mult mai puțin periculoasă decât CS U Craiova.

Se pare că nici însuși antrenorul, Ionuț Badea, nu își poate explica această înfrângere, mai ales că, în prima repriză, meciul cu Astra Giurgiu a fost destul de echilibrat.

Prima parte a confruntării între Concordia și Astra a fost destul de liniștită. Astra a avut câteva ocazii, dar Concordia a stat destul de bine în teren, deși jucătorii lui Ionuț Badea păreau oarecum cam obosiți. În aceste condiții, la pauză, tabela arăta un scor alb. La reluare, giurgiuvenii au început ceva mai hotărâți, astfel că, în minutul 56, Silviu Balaure a deschis scorul cu un șut fantastic de la colțul careului. Reușita a fost dedicată lui Alexandru Ioniță, actualul jucător al celor de la CFR Cluj. Trei minute mai târziu, Astra are o nouă ocazie, prin Valentin Gheorghe, care nu reușește să înscrie din 8 metri.

Beznă, pe stadionul din Chiajna

Fără doar și poate, nocturna stadionului din Chiajna le poartă ghinion fotbaliștilor ilfoveni, pentru că, de fiecare dată când s-a stins accidental, „vulturii” și-au luat bătaie. Tot așa s-a întâmplat și vineri. În minutul 72, instalaţia de nocturnă de pe stadionul din Chiajna s-a stins. Partida s-a reluat după o întrerupere de zece minute, iar, după alte 5 minute, Neluț Roșu a obținut un penalty. Tot el a executat lovitura de pedeapsă, dar Caparco a apărat. Marcel Bârsan, arbitrul partidei, a hotărât repetarea loviturii, pe motiv că portarul Caparco nu a rămas pe linia porți în momentul șutului lui Neluț Roșu. În urma protestelor, atât Caparco, cât și Cristescu, aflat pe marginea terenului deoarece urma să-l înlocuiască pe Prepeliță, au primit cartonașul galben. Roșu a repetat lovitura și la învins cu un șut la vinclu pe Caparco, în ciuda faptului că acesta a ghicit traiectoria și chiar a atins mingea. Era minutul 80.

Din acest moment, echilibrul s-a rupt definitiv, iar ilfovenii au resimțit din plin șocul acestui gol, astfel că, după numai 2 minute, Julien Begue a stabilit scorul final cu o scăriță care l-a lăsat pe Caparco fără replică. Și, pentru că tot vorbim de portarul „vulturilor”, am putea spune că a fost cel mai bun jucător al ilfovenilor, intervențiile sale uluitoare, uneori, limitând proporțiile scorului.

Badea acuză lipsa de prospețime a jucătorilor

După meci, Ionuț Badea a acuzat faptul că intervalul dintre meciurile ultimelor două etape a fost prea scurt, iar jucătorii nu au avut prospețime. „A fost o partidă sub incidența unei lipse de prospețime din partea noastră. Au avut un pressing susținut pe zonele noastre de construcție. La acel penalty, alt aport moral ar fi fost dacă nu am fi avut acea lecție de arbitraj. O bătălie pierdută, dar nu am pierdut războiul.

Prospețimea noastră nu a mai fost aceeași cu a adversarului și jocul s-a tranșat
într-o singură direcție. Am fost ultimii în etapa trecută și acum am jucat primii… (…) Trebuie să strângem lucrurile. Despre nocturnă n-am ce să spun, dar aveam un pic de ritm în acele momente…” a declarat Ionuț Badea, la Digi Sport.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.417