Vești bune pentru femeile bolnave de cancer care necesită proteze mamare, după operația de mastectomie! Statul va suporta costurile protezelor, și pe viitor. Anunțul a fost făcut ieri, de ministrul Sănătății, Florian Bodog în cadrul Conferinței Naționale organizate de Societatea Română de Chirurgie a Sânului și Oncologie.

 

Luna octombrie este luna dedicată prevenirii cancerului la sân. Cu acest prilej,  autoritățile organizează anual, evenimente care să atragă atenția asupra acestei boli și mai ales, care să ajute la diagnosticarea precoce, când șansa de tratare este mult mai mare. Anul acesta, Societatea Română de Chirurgie a Sânului și Oncologie, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, a organizat, în perioada 26-28 octombrie, cea de-a V-a ediție a Conferinței Naționale cu participare internațională dedicată cancerului mamar, intitulată „Chirurgia cancerului mamar, încotro? Tratamentul actual al afecțiunilor mamare”. La conferință au participat 50 de speakeri din Egipt, Germania, Franța, Grecia, Israel, Italia, Japonia, Mexic, Polonia, Turcia, Ucraina și România, specialiști de renume din domeniul diagnosticului și tratamentului cancerului mamar.

Florian Bodog, ministrul Sănătății: „Ministerul Sănătății sprijină programele de screening”

Cu acest prilej, ministrul Sănătății, Florian Bodog a subliniat intenția statului de a depista cazurile în faze incipiente și de a deconta costurile protezelor mamare, și de aici înainte. „Ministerul Sănătății sprijină în continuare acest program. În cancerul de sân, unul dintre cancerele cu cea mai mare incidență de la noi din țară, avem nevoie de tratament în echipă. De asemenea, este nevoie de un diagnostic precoce al acestei afecțiuni, iar Ministerul Sănătății sprijină în acest sens programele de screening, pentru a obține în acest fel rezultate mai bune pentru pacienți”, a explicat Florian Bodog.