Bistrițeanul Tiberiu Ușeriu a reușit, în această dimineață, să ajungă PRIMUL la linia de finiș în Ultramaratonul Arctic, cel mai greu maraton din lume. El a repetat, astfel, performanța de anul trecut.

Ușeriu a devenit singurul sportiv din lume care a terminat maratonul ”6633 Ultra Arctic„ de două ori pe locul 1.

A parcurs 566 de kilometri în condiții extreme, la Polul Nord, la temperaturi de sub minus 50 de grade Celsius. A suferit degerături la picioare, care s-au infectat, dar nu s-a lăsat. Medicii i-au recomandat să nu mai continue cursa, dar a făcut-o pe propria răspundere. A fost săptămâna lui și a noastră!

Tibi a câștigat, din nou și a reușit să facă imposibilul posibil!

„6633 Ultra” – se desfăşoară pe trei secţiuni – 120 de mile, 120 + de mile şi 350 de mile (566 de kilometri), iar anul acesta s-au înscris la start 23 de concurenţi din 12 ţări.

”Concursul se află la a noua ediţie şi anul acesta va fi ultimul în care sportivii au şansa de a concura efectiv pe drumul de gheaţă (Ice Road) de la Inuvik la Tuktoyaktuk. Acesta este ultimul tronson, de 120 mile din cursa de 350 mile. Din 2018, traseul se va schimba deoarece drumul pe gheaţă la Tuktoyaktuk nu va mai exista”, au anunţat organizatorii maratonului.

Anul trecut, din România au participat trei sportivi la maraton, bistriţeanul Tiberiu Uşeriu reuşind să ajungă primul la linia de sosire după ce a parcurs cei 566 de kilometri ai cursei în 173 de ore şi 40 de minute. Anul acesta, Tibi a fost SINGURUL sportiv din România și a terminat curca în 159 de ore.