În contextul în care România continuă să ocupe primul loc în Uniunea Europeană la mortalitatea infantilă, organizaţia Salvaţi Copiii se îngrijeşte să doteze tot mai multe maternităţi cu aparatură ultramodernă care-i va ajuta pe specialişti să salveze şi mai mulţi bebeluşi născuţi prematur.

Anul acesta, peste 30 de maternităţi din întreaga ţară vor primi incubatoarea şi alte echipamente medicale de ultimă generaţie, din partea acestei organizaţii. „În anul 2010, la startul programului iniţiat şi demarat de Salvaţi Copiii în vederea reducerii mortalităţii infantile, în România acest indicator era de 10,1 la mia de copii născuţi vii. Rata mortalităţii infantile a coborât, în 2015, la 8 la mia de nou-născuţi vii. (…) Salvați Copiii va dota, în acest an, 33 de maternități cu 86 de echipamente necesare nou-născuților, în valoare de aproximativ 525.000 de euro”, a declarat președintele executiv al organizației non-guvernamentale, Gabriela Alexandrescu, citat de Agerpres.

Maternitatea Filantropia a primit azi, un incubator nou

Micuţii care vin pe lume la Maternitatea Filantropia şi au nevoie de îngrijirile speciale care se impun după naşterea prematură, vor fi trataţi mult mai bine, iar şansele de supravieţuire vor fi mult mai mari. Prin amabilitatea reprezentanţilor organizaţiei, un incubator ultramodern a ajuns astăzi, la Maternitatea Filantropia din Bucureşti. Acolo unde sunt tratate unele dintre cele mai dificile cazuri de nou-născuți. “Pe lângă scopul de dotare cu înaltă tehnologie, am urmărit educarea echipei formate şi întinerirea ei. În unitatea noastră, numai anul trecut au avut loc 3.850 de naşteri”, a explicat prof. dr. Gheorghe Peltecu, managerul Maternităţii Filantropia.

Neonatologul Mihaela Demetrian: “Mamele internate au fost primele care au făcut donații în urna pe care o avem în Terapie Intensivă”

Potrivit Agerpres, cu acest prilej, dr. Mihaela Demetrian, neonatolog în cadrul Maternităţii Filantropia a ţinut să atenţioneze asupra necesităţii donaţiilor pentru ca programul Salvaţi Copiii să se extindă şi în alte unităţi medicale de profil astfel încât, să fie ajutaţi cât mai mulţi bebeluşi. “Până și mamele care sunt internate în această maternitate au început să propage această idee. Au fost primele care au făcut aceste donații în urna pe care o avem în Terapie Intensivă”, a spus medicul neonatolog, Mihaela Demetrian.