Fiecare are dreptul la o viaţă normală. Din păcate, printre noi există şi foarte mulţi oameni care n-au avut şansa să se nască sănătoşi. Condamnaţi să îndure suferinţe inimaginabile, aceştia trăiesc o adevărată dramă, alimentată şi mai mult de lipsurile financiare. Strigătele lor disperate după ajutor, au fost auzite de artiştii plastici.

Pictorii îşi dau mâna pentru susţinerea unui eveniment caritabil, menit să îmbunătăţească semnificativ calitatea vieţii românilor cu o boală rară, numită mastocitoză. Artişti plastici care dau viaţă ilustraţiilor pictate într-o manieră realistă, îşi scot la vânzare o parte din lucrările impresionante, duminică, la Bucureşti, în cadrul unui eveniment special, cu şi pentru oameni speciali.
Boala nu alege. Dar tu poţi alege să schimbi un destin
Dacă eşti fascinat de frumuseţea fiecărui detaliu al imaginii plastice, Aria Management & Events 2A şi membrii Asociaţiei Artiştilor Plastici Bucureşti te aşteaptă duminică, 26 martie, începând cu ora 13.00, la Palatul Universului (etajul 6, puncte de reper Berăria Gambrinus şi Hotel Cişmigiu), să pătrunzi în lumea artelor. Ore bune, te vei pute relaxa admirând coloritul viu şi fineţea celor mai spectaculoase lucrări ale marilor artişti plastici ai României, dornici să doneze zâmbete şi viaţă. Ai de ales dintr-o gamă vastă de lucrări. Chiar şi cu un buget mic, vei putea intra în posesia unui tablou autentic, unic, efemer, care-ţi va umple sufletul de frumos şi-i va oferi casei tale, un design sublim.

Alina Bîrnea, organizatorul evenimentului caritabil: „Donează zâmbete şi viaţă! Preţurile lucrărilor pornesc de la 100 de lei”

„Pentru a atrage tot mai mulţi vizitatori şi cumpărători, intrarea va fi liberă. Venim cu lucrări pentru toţi iubitorii de artă şi de frumos. Sunt lucrări realizate manual, în diverse stiluri care în mod cert vor satisface setea de frumos, până şi celor mai pretenţioşi privitori. Şi vor fi accesibile chiar şi cu un buget restrâns. Preţurile tablourilor scoase la vânzare pornesc de la 100 de lei şi, în funcţie de complexitatea lor, urcă până la 1.500 de lei. Dar cine doreşte poate dona chiar şi 10 lei. Toţi banii care se vor strânge în urma vânzărilor, îi vom dona Asociaţiei Suport Mastocitoza România, organizaţie care reuneşte pacienţii cu acest diagnostic şi luptă pentru drepturile lor”, ne-a explicat Alina Bîrnea, organizatorul evenimentului. Campania se desfăşoară cu implicarea directă a curatorului şi organizatorului de evenimente în domeniul artelor plastice, Adina Titrea Moldova.

George Costea, artist plastic: „Să iubim cu fapta, nu cu vorba! Un gest mic poate deveni o punte între două lumi”

„Am răspuns fără ezitare invitaţiei organizatorilor pentru că mi-am ascultat inima. Pur şi simplu, am simţit că pot aduce alinare unor oameni greu încercaţi de viaţă şi mi-am propus să fac asta. Consider că pentru un bolnav, orice gest, cât de mic, poate crea o punte între două lumi – suferinţa şi sănătatea. Să alini durerea unei persoane lipsite de ajutor, este cel mai minunat lucru pe care-l poţi face. Schimbi un destin şi-ţi umpli sufletul cu bucuria unei mari împliniri. Am mai participat cu lucrări şi în cadrul altor acţiuni caritabile. Ca de fiecare dată, îmi menţin îndemnul de a iubi cu fapta, nu doar cu vorba”, ne-a spus George Costea, unul dintre artiştii plastici care-şi doresc să ajute românii cu o boală rară.

De ce „împreună pentru bolnavii cu mastocitoză”? Fără tratament, pacientul moare

Mastocitoza este o afecţiune care îmbracă diferite forme clinice. Aceasta afectează atât sângele cât şi pielea şi organele interne. Practic, tulburarea face ca anumite celule să se înmulţească aberant şi să devină foarte active în sânge, în ţesuturi sau organe, în ciuda faptul că în mod normal, locul lor nu este acolo. În funcţie de locul unde se înmulţesc aceste celule, manifestările clinice se resimt drastic, în zona respectivă a corpului. Deşi este considerată o boală rară, zeci de români luptă cu simptomele chinuitoare provocate de această boală nemiloasă. În lipsa terapiei corespunzătoare şi a regimului de viaţă adecvat, se poate instala şocul anafilactic, situaţie în care, pacientul devine o urgenţă medicală şi poate surveni decesul. Majoritatea bolnavilor din România, fac sacrificii enorme pentru a-şi procura tratamentele care-i ţin în viaţă. Mulţi chiar sunt nevoiţi să le întrerupă. Pe fondul neajunsurilor, a lipsurilor financiare care apasă greu pe umerii lor, aceştia pot pierde lupta cu boala, oricând. Însă, dacă îşi urmează cu stricteţe tratamentele indicate de specialişti, ei pot duce o viaţă aproape normală. Împreună cu artiştii plastici, şi tu poţi dona, zâmbete şi viaţă acestor oameni necăjiţi. Duminică, în cadrul acestui eveniment dedicat în exclusivitate binelui pacienţilor cu mastocitoză.

Artiştii plastici întind o mână de ajutor românilor diagnosticaţi cu o bolă rară, donând toţi banii pe care-i vor strânge în urma vânzării unor lucrări impresionante. Jurnalul de Ilfov s-a alăturat organizatorilor şi susţine evenimentul în calitate de partener media.