Ziua de astăzi este şi ziua de Înălţare a Eroilor. După Sfânta Liturghie, în toate bisericile se fac slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc. Timp de trei minute, în jurul orei 12.00, în toate lăcaşele de cult bat clopote de recunoştinţă pentru cei ce s-au jertfit pentru credinţa şi libertatea poporului de astăzi.

 

Înălţarea este şi Ziua Eroilor. Ca în fiecare an, în toate colţurile ţării se aduc omagii tuturor eroilor neamului românesc pentru măreţia şi strălucirea jertfei lor. În cadrul slujbelor, preoţii săvârşesc ceremonii religioase speciale în care pomenesc eroii căzuți la datorie pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, dreptate, libertate şi pentru apă­rarea statului. Preoţii înalţă rugăciuni la Ceruri pentru pacea şi mântuirea sufletelor acestor oameni.

Ceremoniile de cinstire a eroilor încep la ora 12.00

Sacrificiul pentru libertate va rămâne veşnic în memoria Ilfovului. Edilii şi localnicii din judeţ n-au uitat că astăzi, au datoria istorică şi morală de a-şi cinsti eroii şi organizează o serie de acţiuni comemorative. În fiecare localitate, festivităţile dedicate Zilei Eroilor debutează cu intonarea imnului nostru naţional. Începând cu ora 12.00, în acordurile imnului, se deschid oficial, ceremoniile de comemorare a celor ce şi-au pierdut viaţa luptând pe front pentru a păstra şi a duce mai departe, generaţii întregi, credinţa şi libertatea ţării. În fiecare localitate, un sobor de preoţi săvârşeşte o slujbă specială, în prezenţa primarilor, oficialilor administraţiilor locale, veteranilor de război, a reprezentanţilor partidelor politice, a urmaşilor celor căzuţi pe câmpurile de luptă şi a tuturor celor ce n-au uitat că înaintaşii lor şi-au vărsat sângele în numele libertăţii de astăzi. Totodată, reprezentanţi ai au­torităților locale şi instituţiilor publice şi private aflaţi la monumentele eroilor, depun coroane şi jerbe de flori, ţin discursuri şi organizează parade militare.