A fost al cincilea an consecutiv când edilii comunei Ciorogârla le-au pregătit surprize minunate copiilor din localitate, chiar de ziua lor. Și ce surprize! În cele două parcuri amenajate la Școala gimnazială nr. 1 Ciorogârla și Școala gimnazială nr. 2 Dârvari, prichindeii au putut să întâlnească personaje îndrăgite din filmele de desene animate, să se joace și să mânânce pe săturate înghețată și vată de zahăr.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.354

ciorogârla

Ce forfotă, ce zarvă, ce distracție în dimineața zilei de 1 Iunie, în parcul din curtea școlii din Ciorogârla! Zeci de copii, părinți și bunici veniseră aici să-și petreacă o zi de neuitat, la invitația Primăriei din comună. Și nu au avut ce regreta, pentru că aici îi așteptau multe surprize pregătite de diriguitorii așezării.

Înghețata și vata de zahăr – bucuriile copiilor

Încă de dimineață, micuții sărbătoriți au fost întâmpinați, chiar la intrarea în parc, de o camionetă specială, plină cu înghețată cremoasă, care‑ți lăsa gura apă. Ea a fost supusă imediat „asaltului” puștimii, care s-a năpustit asupra bunătăților ascunse în vehiculul burduhănos. În partea diametral opusă, pe copii îi aștepta o altă surpriză dulce. Acolo, înconjurat de o mulțime voioasă, zburdalnică și nerăbdătoare, „sfârâia” un aparat din care ieșeau, ca prin minune, vălătuci de vată de zahăr, de toate culorile. În mijlocul cetei gălăgioase, un domn cu un bețigaș în mână, pe care-l mânuia cu măiestrie, îmbrăcat într-o ținută de un alb imaculat, plin de concentrare, se străduia, preocupat, să mulțumească toată liota de prichindei, care urmăreau, plini de curiozitate, sofisticatul „proces de producție”. Și să te ții bucurie, când primeau vălătucul dulce, de la domnul cel preocupat!

Cât e ora, lupule?

Pe o pajiște a parcului, veselie mare! Hans și prințesa Elsa, personaje din desenul animat „Frozen”, animatori ai firmei „Clown Party”, împreună cu vreo 20 de puști jucau „Cât e ora, lupule?”. Și aici veselia era în toi, iar cei mici se distrau de mama focului la comenzile date de „lup”. A urmat apoi un moment de „limbo”, un dans în care competitorii trebuie să treacă pe sub o frânghie care este lăsată din ce în ce mai jos.

Nu foarte departe de acest loc, în care distracția era la cote maxime, la umbra unui arbore (soarele începuse să ardă binișor!), nimeni altcineva decât căpitanul piraților Jack Sparrow le oferea micuților tot felul de figurine confecționate cu măiestrie din baloane, spre încântarea acestora. Dar, bineînțeles, pentru băieți la mare preț erau mai ales „săbiile”… cu care se duelau, mai apoi, mai abitir decât pirații.

Spiderman,  Zorro și tot felul de „animăluțe”

Ei bine, toate aceste personaje din titlu le puteai vedea, în carne și oase, nu departe de locul în care Jack Sparrow „făurea” spade din cauciucul baloanelor. De unde veneau ele? De nicăieri! Nu erau decât tot copii care căpătaseră chipuri noi sub pensulele fermecate care îi pictau pe față. Care mai de care dintre cei care se „întruchipaseră” în personajele lor preferate era dornic să se fălească în fața prietenilor cu noua lui înfățișare minunată. Iar transformarea lor era, într-adevăr, uimitoare și prichindeii chiuiau de bucurie că, pentru o vreme, intraseră în pielea eroilor lor.

Veselia – la cote maxime

Prof. Teodora Lazăr, directorul școlii gimnaziale nr. 1 din Ciorogârla, s-a aflat permanent în mijlocul petrecerii și a copiilor pe care îi îndrumă pe căile cunoașterii, alături de fostul său elev căruia i-a fost diriginte, viceprimarul localității, Nicușor Popa. „Am organizat acest eveniment cu sprijinul comunității locale și am profitat de faptul că și părinții sunt liberi astăzi și pot fi alături de copiii lor, alături de noi, cadrele didactice ale școlii. Am organizat pentru ei jocuri, avem animatori, picturi pe față, figurine din baloane, vată de zahăr și înghețată. Ne dorim să se simtă bine în această zi dedicată lor, să fie sănătoși, fericiți și să crească mari pentru a deveni membri de nădejde ai comunității noastre”, ne-a spus prof. Teodora Lazăr. Tot în mijlocul copiilor, am întâlnit-o în această zi plină de veselie și pe învățătoarea Elena Ghiță, care oferea elevilor săi diplome speciale cu ocazia acestei zile.

În parcul Școlii gimnaziale nr. 2, din Dârvari, am întâlnit aceeași atmosferă de sărbătoare și bună dispoziție. Și aici, înghețata și vata de zahăr era la mare preț, iar animatorii de la „Clown Party” aveau grijă ca micuții să petreacă la cote maxime.

Am plecat din Ciorogârla cu o stare de bine, cu o bucurie ascunsă că, iată, micuții din această comună au avut parte de o zi de care își vor aduce aminte multă vreme de-acum încolo, o zi care a adus bucurie în sufletele lor de copii, o zi pe care cei mari sunt datori să o repete an de an.