Este oficial! Cadrele didactice nu întrunesc condițiile necesare acțiunii de protest, motiv pentru care, nu mai intră în grevă generală. Reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (F.S.L.I.) susțin însă, că protestele ar putea fi reluate după începerea anului școlar 2017-2018.

 

Deși nemulțumirea salariaților din învățământ față de legea salarizării unitare este profundă, aceștia nu mai ies în stradă ca să-și ceară drepturile promise. Cel puțin deocamdată.

„În urma centralizării datelor primite de la sindicatele afiliate, reiese că 45,67 % din totalul membrilor de sindicat F.S.L.I. au spus ”DA” pentru grevă generală, începând cu data de 12 iunie 2017, un număr de 27 de sindicate afiliate având între 50% şi 86% opţiune pentru această formă de protest. Încă o dată se demonstrează că, în ciuda faptului că sunt umiliţi, dascălii pun pe primul plan interesul elevilor şi nu doresc ca şi aceştia să fie afectaţi”, informează Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

Sindicaliștii spun însă, că în cazul în care Guvernul nu reevaluează situația și nu ia măsuri pentru soluționarea ei, dascălii vor protesta după începerea noului an școlar.