Mogoșoaia întregește bogăția istoriei noastre cu ritmul intens, trepidant, al vieții contemporane. Domeniile Palatului Domnesc, vechi de peste trei secole și actualul Târgușor al Brâncovenilor își împlinesc astfel un destin minunat al actualității. Acela de gazde perfecte ale evenimentelor culturale și recreative, de excepție. Tradiția lor se perindă în aproape fiecare weekend.

 

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 356. 
24 - bun-page-001

Pentru al cincilea an,  sâmbătă, 17 iunie, aici s-a desfășurat triatlonul „No Stress”, un spectacol sportiv admirabil, cu probe de înot (750 m), ciclism (26 km) și alergări (7,5 km). Desfășurarea confruntărilor a fost amplă. La ele au participat peste 420 de concurenți, care și-au disputat aprig timpii de concurs. Mulțimea spectatorilor i-a susținut cu fervoare. 50 de voluntari au asigurat buna derulare a competiției.    

Campioni, performanțe, premii

Startul s-a dat la ora 9 dimineața, de pe unul dintre pontoanele lacului Mogoșoaia. Vârstele concurenților au fost între 14 și peste 60 de ani, la categoriile masculin și feminin: debut, cadeți, ștafete (m., f., mixt, family, corporate) și open profesioniști. Premiile au adunat un fond total de 15.000 lei, în bani (primele 5 locuri – m., f.) și produse oferite de sponsorii ediției, pe lângă alte cadouri, medalii, diplome, șampanie, buchete de flori. Adrian Pătrașcu, actor din grupul umoristic ”Vouă”,   a întreținut atmosfera, de la microfonul competiției.

„Pasta Party”, fructele și apa minerală au fost la discreție.  

Festivitățile de premiere și tombola au încheiat succesele zilei.  Performanțele obținute de concurenți au marcat în multe cazuri, recorduri personale și de echipe. Mihai Preda, preşedintele ACS “No Stress”, a afirmat: „Mogoșoaia e un loc frumos și absolut special. Mulțumim edilului Paul Precup și primăriei pentru parteneriat. La fel, tuturor celorlalte instituții locale și centrale care ne-au sprijinit în buna desfășurare a competiției noastre. E o bucurie să transformi pasiunea oricui pentru mișcare în performanțe de campioni”, a conchis el.