Tennis School Otopeni (TSO), așa cum îi spune și numele, este o școală de tenis care funcționează în cadrul complexului sportiv Power Tenis Club, din Otopeni. Aici, se derulează programe pentru învățarea tenisului de către copii și adulți, puse în practică de Federația Internațională de Tenis, în cadrul Campaniei globale «Play and stay».

 

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 358

24-page-001

Dar activitatea acestei școli, circumscrisă unei asociații sportive, nu se limitează doar la cursuri de tenis, ci și la organizarea de concursuri și turnee, care se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Una dintre aceste competiții este „Trofeul Tennis School Otopeni”, care, anul acesta a ajuns la cea de-a cincea ediție.

Un turneu care contează pentru clasamentul național

„Această competiție se adresează copiilor în vârstă de până la 12 ani care practică tenisul. Este un turneu național pe zgură, de grad A, cel mai important după Campionatul Național, organizat în cadrul Circuitului Național al Federației Române de Tenis. Anul acesta avem jucători din întreaga țară, 64 la băieți și 32 la fete, iar clubul nostru participă cu 5 concurenți de la TSO, printre care se numără și Ana Cristina Mocanu, cea mai bine clasată jucătoare a școlii de tenis din Otopeni. Pe lângă aceste tablouri de simplu,  organizăm și meciuri de dublu și dublu mixt. Mai organizăm și un tablou de consolări, pentru cei eliminați din primul tur, cu seturi mai scurte, de doar 4 puncte. Participanții vor primi puncte care contează în clasamentul național. Pe lângă aceste puncte, cu ajutorul partenerilor noștri, AM SPORT, ALGIDA, NIKON, AZERO, Automobile Bavaria și HEAD, atât câștigătorii, dar și fiecare participant vor primi premii care constau în echipament sportiv, băuturi energizante, batoane cu suplimente nutritive etc. și, bineînțeles, diplome, medalii și cupe”, ne-a prezentat turneul directorul acestuia, George Marghescu.

Petrecerea jucătorilor – distracție la maximum

Sâmbătă, 1 iulie, în prima zi a turneului, jucătorii au avut parte de o surpriză pe cinste: potrivit obiceiului, pentru ei a fost organizată o petrecere, la finalul acestei zile istovitoare, marcată de meciuri îndârjite, dar și de o caniculă cu temperaturi record pentru această perioadă a anului. Petrecerea a debutat cu un moment mai mult decât potrivit pentru căldura sufocantă de afară: antrenorul Ovidiu Popescu le-a oferit celor prezenți – copii și părinți, laolaltă – înghețată furnizată de unul dintre sponsori, compania ALGIDA. Apoi, copiii au fost invitați să participe la o serie de jocuri distractive, cum ar fi X și 0, mini-hochei pe terenul de tenis, minitenis, tenis de masă sau minifotbal, precum și la un concurs de îndemânare cu premii, invitație pe care micuții tenismeni au primit-o cu multă voie bună. A fost un prilej de distracție la cote maxime, pe care atât micuții, cât și părinții lor, au savurat-o pe deplin.