Apele par să se liniștească, la Concordia Chiajna, după plecarea lui Alexa.

Noul antrenor, Vasile Miriuță pare pus pe treabă, așezat, ardelenește. După ce a făcut minuni la CFR, el este gata să apuce taurul de coarne și la Chiajna, unde echipa „vulturilor” părea total debusolată la începutul campionatului.

Egalul la care nimeni nu spera, de la Turnu Severin, cu CS U Craiova pare să-i fi înviorat pe ilfoveni. Noul antrenor le-a adus multă încredere și optimism, astfel că Cristescu & comp. au abordat meciul fără emoții. Deși oltenii conduceau deja din minutul 13, prin golul lui Băluță, elevii lui Miriuță nu
s-au pierdut cu firea și, după numai 10 minute, au reușit egalarea, prin golul căpitanului Marian Cristescu, „ajutat” copios de o greșeală mare a lui Briceag care s-a încurcat în minge la doar 25 de metri de propria poartă. Cristescu i-a furat mingea, a pasat până la Grădinaru, care a dat mingea peste Calancea, iar același Cristescu a egalat.

Ilfovenii au știut să țină de rezultat

Până la finalul partidei, craiovenii s-au zbătut steril să marcheze golul victoriei. Cu o așezare tactică aproape perfectă, realizată de noul antrenor, Vasile Miriuță, Concordia a reușit să le ţină piept unor fotbaliști cu execuţii total ratate. Oltenii s-au apropiat de careul ilfovenilor, dar Dimitrov, Spahija sau Bancu au șutat total neinspirat. Deși au controlat disputa, ei n-au tras nici măcar o dată pe spațiul porții apărate de Bălgrădean. La rândul lor, ilfovenii s-au mulțumit cu tragerile de timp și au trimis în față toate mingile care puteau aduce pericol la poarta lui Bălgrădean.

„Un rezultat pozitiv”

Vasile Miriuță s-a arătat foarte mulțumit de remiza obținută de Chiajna cu CS U Craiova. Mai mult, noul tehnician al ilfovenilor are planuri mari, însă pune o condiție conducerii: să mai aducă 2-3 jucători.

„A fost un rezultat pozitiv. Toată lumea se aștepta să pierdem aici, Craiova joacă foarte bine acasă. Îi felicit pe băieți, au dat dovadă de caracter. Mai avem mult de lucru. Ne-am închis bine, pentru că știam că dacă le lăsăm spațiu vom avea probleme. Am reușit să și înscriem. Cu puțin tupeu cred că am mai fi marcat. Dar încă o dată spun că am obținut un rezultat pozitiv. Sincer, jucătorii erau cu moralul scăzut, dar eu știu să le ridic repede moralul. Ne înțelegem bine unii cu alții. Ne vom înțelege și mai bine. Dacă oamenii din conducere îmi mai aduc 2-3 jucători, pot spune răspicat că ne vom bate pentru locul 6, care ne duce în play-off. Craiova a făcut un joc bun azi”, a zis Miriuță la TV Look.

Un prim transfer promițător

Concordia Chiajna a reușit transferul lui Dino Spehar (23 de ani), fotbalist pe care și CFR Cluj l-a avut în lot. Spehar a semnat un contract pe un an de zile cu Concordia Chiajna. Mutarea a fost intermediată de impresarul Florin Vulturar, cel care l-a adus pe Vasile Miriuță la echipă, dar și pe Paul Batin. „Sunt convins că Spehar o va ajuta pe Concordia Chiajna să ajungă în play-off”, este declarația oferită de Vulturar pentru GSP.RO.

Dino Spehar (22 de ani) a jucat ultima dată la RNK Split. Evoluează pe posturile de mijlocaș ofensiv și atacant. A mai jucat la Osijek, Dinamo Zagreb, Lokomotiva Zagreb și Istra 1961. De asemenea, fotbalistul a prins partide la toate grupele de juniori ale naționalei Croației.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.361