Instabilitatea atmosferică, manifestată prin averse, intensificări ale vântului și descărcări electrice, va fi prezentă și astăzi, în jumătatea de est a țării, dar și în zonele sudice și sud-estice, inclusiv în București, începând din a doua parte a zilei, a declarat, pentru Agerpres, Viorica Dima, meteorolog de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

„Ziua va aduce din nou instabilitate atmosferică în special în partea est a țării, iar în Capitală începând de la orele serii. Practic, astăzi, pe timpul zilei, în București, vremea se va mai îndrepta și vom avea temperaturi de 30 de grade. După lăsarea serii va reveni instabilitatea atmosferică și temperaturile scad. Vor fi averse, intensificări ale vântului, descărcări electrice. La nivel național, nu vom avea nicăieri caniculă, valorile termice situându-se undeva în jurul valorii de 32-33 de grade Celsius. Începând din a doua parte a zilei, spre seară, vremea se va schimba în jumătatea de est a țării, unde vom avea vreme instabilă”, a spus specialistul ANM.

Conform prognozei ANM, valabilă pentru intervalul 24 iulie – 6 august, vremea va fi, în general, caldă la nivelul tuturor regiunilor, în timp ce fenomenele de instabilitate atmosferică vor continua să fie prezente prin ploi locale și însemnat cantitativ, între 24 și 29 iulie.