Fac ce fac elevii lui Ion Moldovan și nu reușesc să aibă o evoluție constantă. După două etape în care „au rupt gura lumii”, în meciul cu FC Viitorul, de la Ovidiu, au fost de nerecunoscut. Jucătorii lui Hagi au zburdat pe teren și au făcut tot ce-au vrut ei cu „vulturii” care au arătat, mai degrabă, ca niște curci plouate.

Scorul o dovedește pe deplin, un 3-0 sec administrat fără prea mare efort de Țucudean & Company. Ilfovenii au avut foarte puține ocazii, s-au lăsat dominați aproape tot timpul și au făcut erori grave în apărare.

Țucudean, nașul ilfovenilor

George Țucudean se poate spune că a fost MVP-ul meciului. Un jucător care trăiește aici, la Viitorul, un reviriment incredibil, după o perioadă în care nu mai juca nimic, după plecarea de la Dinamo. Sub bagheta lui Hagi el a devenit unul dintre golgheterii campionatului, alături de Harlem Gnohere. Atacantul Viitorului a deschis scorul după o jumătate de oră (min. 32), când a profitat de o eroare a lui Albu și a șutat din interiorul careului. Ilfovenii au încercat o replică prin Bawab, în minutul 37, dar mingea s-a scurs pe lângă poarta apărată de Tordai. Tot Țucudean a dublat avantajul constănțenilor în prelungirile primei reprize (45+1), printr-o execuție spectaculoasă din colțul careului de 16 metri, după o pasă magistrală a lui Cristi Ganea. A fost al zecelea său gol stagional și, în acel moment, se afla la egalitate cu Gnohere. Acesta, însă, a marcat în meciul de duminică cu FC Botoșani și a adunat 11 goluri în campionat.

Un penalty „fatal”

După pauză, Concordia a mai avut o ocazie mare cât roata carului. În minutul 54, Batin, intrat de mai puţin de 20 de secunde, o putea readuce pe Concordia în joc, însă a uluit întreg stadionul cu ratarea sa.

Două minute mai târziu, stadionul a înghețat, după ce Dani Lopez s-a ciocnit cap în cap cu Bumba și a căzut inconștient la pământ. După câteva clipe, spaniolul și-a revenit și a ieșit pe propriile picioare de pe teren, dar Hagi a hotărât să nu riște și l-a înlocuit cu Horj.

În minutul 75, ilfovenii au primit lovitura de grație. Bărboianu, aflat la prima atingere de balon după ce i-a luat locul lui Cristescu, a făcut un henț în careu, la o pasă a lui Țucudean. Eric a transformat lovitura de pedeapsă și a stabilit scorul final. Cu zece victorii în 21 de etape, Viitorul îşi consolidează, astfel, locul de play-off.

Ilfovenii au recunoscut superioritatea adversarilor lor

După meci, elevii lui Ion Moldovan au recunoscut că au făcut o partidă proastă. În acest sens, este interesantă declarația mijlocașului lateral al Concordiei, Răzvan Grădinaru. „Viitorul a fost echipa mai bună. Ne-a taxat la fiecare fază periculoasă pe care a avut-o. Am venit cu nasul pe sus după două victorii la scor. Eram mulţumiţi cu un egal aici, dar asta este. Vrem să adunăm cât mai multe puncte. Anul trecut am fost rău de tot pe final, deşi Timişoara pornise de la minus 14 puncte. Vrem să terminăm în primele 10 locuri”, a spus Răzvan Grădinaru la Telekom Sport.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.381