FC Voluntari, victorie „la mustață”

Ultimele minute ale partidelor din play-out ale celor două echipe ilfovene din Liga I au fost hotărâtoare pentru soarta acestor întâlniri. Dacă formația din Chiajna a pierdut 2 puncte în minutul 90+3, surata ei din Voluntari a câștigat meciul printr-un gol înscris în minutul 90+4.

Meciul lui FC Voluntari cu Poli Timișoara a fost unul foarte slab. Prima repriză a fost una ternă cu foarte puține ocazii, acestea aparținând, în majoritate, echipei lui Claudiu Niculescu. Eficiența ilfovenilor a fost la cel mai de jos nivel și aceștia erau cât pe-aci să plătească plătească preţul şanselor irosite, chiar dacă ei au dominat jocul.

Ilfovenii au continuat să domine jocul şi după trecerea la vestiare. La pauză, Voicu a fost înlocuit cu Adrian Bălan, după o primă repriză în care nu s-a prea văzut. În repriza a II-a, elevii lui Niculescu au cerut și două penalty-uri, iar Benzar și Bălan
s-au jucat din nou cu ocaziile.

Meciul s-a tranșat în minutul 90+4. Fostul dinamovist Maxi Oliva l-a faultat în careu pe Gabriel Deac, iar Florin Cernat a transformat fără emoții lovitura de pedeapsă, aducând victoria.

În urma victoriei, FC Voluntari a urcat pe locul 3 în clasamentul play-out-ului, cu 17 puncte, la 3 de Dinamo. De partea cealaltă, ACS Poli e pe 5, cu 14 puncte.

Ghinga, „groparul” Concordiei

Deși adversara Concordiei Chiajna, Sepsi Sfântu Gheorghe, a jucat în zece oameni o repriză întreagă, ilfovenii nu au reușit să se impună, în ciuda golului înscris de Andrei Marc, în minutul 46+3 al primei reprize. Acesta s-a înălțat perfect și a trimis cu capul în plasă. Era 1-0 pentru Chiajna, iar eliminarea lui Oliveira din minutul 45 cântărea și mai mult.

Elevii „comisarului” Moldovan mai puteau să înscrie în câteva rânduri, însă ratările au păstrat-o pe Spesi în joc. Sebastian Ghinga a fost cel care a salvat un punct pentru nou-promovata din Covasna, în minutul 90+3, cu o „foarfecă” superbă, după centrarea foarte bună a spaniolului Albert Dalmau.

La finalul jocului, fostul fundaș dinamovist Andrei Marc, autorul golului Concordiei, a surprins și s-a arătat încântat de prezența „câinilor” în play-out. „Sincer, mie îmi convine că Dinamo e în play-out. Așa poate mai vine lumea la stadion. Așa se vor mai uita și oamenii la meciuri, pentru că ochii erau doar pe play-off”, a declarat Andrei Marc.

„Nu ştiu cum a decurs, totul a fost destul de rapid, aşa a fost să fie, soarta a fost cu noi azi. Nu e plăcut să ratezi două-trei-patru ocazii, iar ei să ne dea gol la prima acţiune a lor mai legată”, a spus, la rândul său, la final, eroul lui Sepsi, Ghinga.

Concordia Chiajna adună 15 puncte după acest meci și este pe locul 3 în play-out. Sepsi ajunge la 11 puncte, cu 3 sub Voluntari și Timișoara, care au însă un meci mai puțin.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.393