Ziua Națională și Centenarul Marii Uniri au fost sărbătorite și în Popești-Leordeni, Cornetu și Glina. Iată cele mai importante evenimente dedicate eroilor neamului, în aceste localități!

Articole publicate în Jurnalul de Ilfov Nr. 431, ediția print

Popeşti – Leordeni

Uniţi în Marea Unire!

Alături de conducerea Primăriei, la Popeşti-Leordeni, de 1 Decembrie, s-a aflat și deputatul Cătălin Zamfira. Oficialii, dar şi locuitorii oraşului au participat, începând cu ora 10.00, la biserica din cartierul Leordeni, la depunerea de coroane şi jerbe de flori în memoria eroilor neamului, totul în cadrul unei slujbe oficiate de preoţii parohi ai bisericilor din localitate. A urmat apoi un program artistic oferit de elevii Liceului “Radu Popescu”. Participanţii la ceremonie s-au mutat apoi la Monumentul din Piaţa Sf. Maria, unde a fost ţinută o slujbă în memoria eroilor neamului şi unde elevii şcolii gimnaziale “Ioan Bădescu”, îmbrăcaţi în port popular, au recitat poezii patriotice. De la orele prânzului şi până a doua zi, seara, cei din Popeşti-Leordeni au petrecut în incinta parcării situată vis-a vis de Primărie. Artişti de renume au încântat publicul – Ansamblul Doina, ”Haiducii”, din Republica Moldova, Fanfara ”Muzică de promenadă”, Cabron, Dorian Popa, Mandinga, Lidia Buble, Alina Eremia şi dansatori de muzică populară. Duminică, scena a revenit Mărioarei Man Gheorghe, lui Grigore Gherman şi ”Mlădiţelor ilfovene”, Tarafului Cleante, Lorei, Deliei, lui Karmen şi Conect-R. Cele două zile de petrecere ­s-au încheiat cu foc de artificii în centrul oraşului.

Cornetu

”Trecutul e trecut, dar viitorul noi ni-l facem!”

“Trecutul e trecut, dar viitorul noi ni-l facem!”, a apreciat conducerea autorităţii locale corneţene, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 100 de ani de la Marea Unirea.

 

Glina

Sărbătoare de suflet

Şi cei din Glina au marcat cum se cuvine Ziua Națională și Centenarul României, un moment de excepție în afirmarea identității și tradițiilor naționale. „Această sărbătoare de suflet a tuturor celor care simt și trăiesc românește îmi oferă prilejul de a vă adresa cele mai frumoase gânduri. La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, ­le-a urat edilul Marin Tudor, locuitorilor comunei.