Carnea de miel nu este doar gustoasă, ci sănătoasă. Ea conține proteine, multe vitamine și săruri minerale fără de care organismul nu ar putea funcționa normal.
Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 647, ediția print
Prin consumul preparatelor din această carne, sistemul imunitar ni se îmbunătățește datorită conținutului mare de zinc. O sută de grame de carne de miel conține peste 38% din necesarul nostru zilnic de zinc. Tot în compoziția cărnii de miel mai intră și vitamina B 12 care participă la formarea celulelor roșii din sânge și ajută la prevenirea anemiei, buna funcționare a sistemului nervos și metabolizarea proteinelor, grăsimilor și carbohidraților. Fiind bogată în fier, aceasta protejează inima, ținând bolile cardiovasculare la distanță. Și vitamina B 3 cunoscută sub denumirea de niacină face parte, în cantitate considerabilă, din compoziția cărnii de miel. Aceasta asigură sănătatea pielii și tractului gastrointestinal. În plus, ea mai oferă și protecție împotriva demenței și a altor boli cognitive. Tot carnea de miel conține și o cantitate importantă de selenium, un mineral în lipsa căruia organismul este predispus la astm bronșic. De asemenea, aminoacizii din ea facilitează producția de energie. Pentru a nu avea probleme de sănătate din cauza calității cărnii de miel care va ajunge pe mesele noastre, de Paște, trebuie să fim atenți cum facem cumpărăturile. Carnea de miel trebuie să aibă o textură fermă și curată, să aibă culoarea roz, iar grăsimea să fie albă, nu galbenă. Este de preferat să cumpărăm mieii vii (nu gata sacrificați), care au o greutate cuprinsă între 10 și 15 kg. Mieii mici au carnea cu un conținut mare de purine care îngreunează digestia.