Paștele vine cu zile libere, mese îmbelșugate și mai ales, cu bucuria timpului petrecut cu familia. Fie că rămâneți acasă, mergeți în vizită la rude sau  la prieteni, ori aveți deja programată o vacanță în afara localității, există moduri prin care puteți petrece Sfintele Paști frumos, respectând obiceiurile și tradițiile sărbătorii. Iată câteva activități distractive pentru întreaga familie!

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 647, ediția print

Pregătirea meselor festive în familie

Pentru că mesele festive de Paște dau un farmec aparte celei mai mari sărbători ale creștinătății, pregătirea acestora trebuie să se realizeze în familie. Nu există bucurie mai mare decât să-i strângi pe toți cei dragi în jurul mesei și să-i implici în tot ceea ce este necesar pentru a crea atmosfera de sărbătoare. Puteți pregăti împreună aperitivele, friptura de miel și puteți decora masa. Fața de masă ar fi bine să fie într-o singură culoare, de preferat verde, simbolul primăverii. De asemenea, florile nu trebuie să lipsească din decor. Narcisele, lalelele, toporașii se potrivesc cel mai bine. Pentru un plus de culoare și veselie, din loc în loc puteți pune puișori din puf, galbeni, lumânări decorative. Ouăle vopsite sau încondeiate ar arăta foarte bine dacă ar fi așezate  într-un coș cu puțină iarbă în el. Și pâinea poate fi servită într-un coș festiv, lucrat dintr-o împletitură de paie. Sarcinile pot fi împărțite cu bucurie. Dacă doriți să creați o atmosferă amuzantă, puteți să încondeiați ouă împreună.

Organizarea unui picnic în aer liber

Dacă vremea va fi prietenoasă, puteți face un picnic de Paște. Acasă, în propria curte, în parc sau în orice loc cu multă vegetație, masa servită în aer liber vă va încânta simțurile și vă va ajuta să vă reîncărcați bateriile pentru zilele următoare. Toată lumea va îndrăgi mâncatul în aer liber și participarea la tot ceea ce implică pregătirea picnicului. De pe masă nu trebuie să vă lipsească pasca, ouăle colorate, cozonacii și alte delicii tradiționale. Un picnic reușit alături de cei dragi îți aduce pe lângă bucuria de a fi alături de cei dragi, și momente de relaxare deplină.

Jocurile tematice

Există foarte multe jocuri de societate cu tematică de Paște, dar puteți crea și voi astfel de jocuri. De exemplu, puteți experimenta un joc de genul ”Cine găsește primul, oul de aur” (un ou galben ascuns într-un loc cât mai ferit de ochii jucătorilor trebuie căutat într-un anumit timp, să spunem 60 de secunde – câștigă cine îl găsește), ”Cursa cu oul în lingură” (alergat cu oul în lingură – câștigă cine rămâne ultimul cu oul în lingură după toate celelalte runde), ”Iepurașul spune” (un participant deghizat în iepuraș îi dă poruncă altui participant, îi poate spune să stea într-un picior, să măcăne ca rața, să imite un personaj cunoscut etc.).  În felul acesta veți rămâne cu amintirea celui mai frumos Paște, fie că-l petreceți acasă, fie că ieșiți undeva la iarbă verde.

Bucuria vizionării unui spectacol sau a unei piese de teatru

Puteți face din zilele de Paște unele cu adevărat memorabile și dacă alegeți să mergeți la evenimentele organizate cu prilejul acestei mari sărbători creștine. Fie că sunt spectacole care aduc pe scenă artiști renumiți din toate genurile muzicale sau piese de teatru specifice perioadei, acestea vor aduce în sufletele tuturor bucuria sărbătorii și a unui nou început. Să nu uităm că Paștele este cea mai importantă sărbătoare a creștinătății iar participarea la diverse activități culturale, istorice, tradiționale ne poate ajuta nu numai să adunăm amintiri de neșters, ci să învățăm mai mult despre istoria și semnificația Paștelui, și mai ales, să devenim mai buni cu aproapele, să fim mai sinceri cu noi înșine și să ne întărim legăturile cu familia.