Preoți, psihologi, farmaciști, medici, asistenți medicali, asistenți sociali, infirmieri și mulți alți specialiști și-au dat mâna pentru o cauză nobilă, aceea de a oferi îngrijiri paliative, la cele mai înalte standarde de calitate, în cadrul Centrului Sfântul Nectarie, din Capitală. 

Centrul înființat de Arhiepiscopia Bucureștilor de peste un deceniu, furnizează serviciile necesare creșterii calității vieții bolnavilor de cancer, în stadiul terminal. Prin dragostea și amabilitatea membrilor Fundației ”Bucuria Ajutorului”, numeroși experți în diverse domenii de activitate și în îngrijiri paliative își dedică viața și timpul pacienților oncologici, încurajându-i și făcând tot posibilul să le dăruiască o șansă în plus și să le aducă mici bucurii. Alături de alți experți, reprezentanții Fundației ”Bucuria Ajutorului” au devenit a doua familie a pacienților care ajung la Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din București și se străduiesc să dea putere sufletului și trupului acestor oameni cuprinși de dureri fizice și suferințe spirituale. Din dragoste pentru aceștia, membrii organizației derulează, în această perioadă, o campanie de strângere de fonduri. Banii vor veni în întâmpinarea nevoilor pacienților din cadrul centrului social.
Donând, salvați vieți! 
Dat fiind faptul că, în stadiul final evoluția bolii canceroase este galopantă și cauzează daune severe la nivelul organelor afectate, alterând funcțiile acestora într-un mod fatal, bolnavii oncologici aflați în grija personalului Centrului Sfântul Nectarie din București, au nevoie urgent de tratamente speciale care să le prelungească viața. ”Cei care doresc să susțină campania ”Alături de vârstnicii bolnavi”, pot face donații în acest scop. Trebuie doar să trimită un sms la numărul de telefon 8864, care o sa conțină codul campaniei: NECTARIE. Se primește răspuns de la numărul 8864: ”Avem nevoie de confirmarea ta că dorești să donezi 4 euro/lună pentru vârstnicii bolnavi de cancer. Trimite acum NECTARIE DA la 8864”. După ce trimiteți acest mesaj o să primiți răspunsul: Fundația Bucuria Ajutorului și Vodafone/ Orange/ Telekon, Digi îți mulțumesc! Donând lunar 4 euro, ajutați bolnavii de cancer. Donația lunară poate fi oprită prin transmiterea mesajului NECTARIE STOP la 8864. Enter”, ne-a explicat Adriana Căruntu, directorul Fundației Bucuria Ajutorului – Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din București. Campania de strângere de fonduri pentru bolnavii de cancer de aici, se desfășoară până la sfârșitul anului, mai exact, până la data de 31 decembrie. Doritorii pot obține informații suplimentare despre acest program accesând site-ul http://donatie.ro/…/03/08/alaturi-de-varstnicii-bolnavi.
Fundația Bucuria Ajutorului – Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din Bucuresti, Sectorul 2 aparține Arhiepiscopiei Bucureștilor și este membră a Federației Filantropia din cadrul Patriarhiei Române. ”Instituția are o experiență de 17 ani în îngrijiri paliative. Anul 2023 a fost declarat de către Biserica Ortodoxă Română, anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice și pentru că în instituția noastră sunt majoritatea pacienți vârstnici care au nevoie de îngrijiri paliative dorim să le oferim servicii de calitate, să aducem speranță și zâmbet pe chipul bolnavilor de cancer. Pentru aceasta avem nevoie de sprijinul membrilor din comunitate. Vă invit să fiți solidari cu vârstnicii bolnavi de cancer care au nevoie de îngrijiri paliative și sunt internați în Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie”, ne-a mai spus Adriana Căruntu.
Pacienții sunt găzduiți în condiții hoteliere și beneficiază de un complex de servicii medicale 
Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie a fost înființat în anul 2006 de către Arhiepiscopia Bucureștilor. Este primul ”hospice” pentru pacienții în stadiu terminal din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor. ”Din anul 2012, functionează ­într-un sediu nou, situat în Str. General Dimitrie Salmen, nr. 14, Sectorul 2, Municipiul București, construit în baza unui proiect de finanțare de la Ambasada Elveției, Primariei Sectorului 2 și Fundația ­Hilfsverein Nymphenburg din Germania. În prezent, Centrul de Îngrijiri Paliative Sf. Necatrie funcționează în cadrul”Fundației Bucuria Ajutorului”, organizație non-guvernamentală fondată de Arhiepiscopia Bucureștilor în scopul de a desfășura programe sociomedicale în sprijinul persoanelor aflate în dificultate. Centrul furnizează servicii spitalicești de îngrijiri paliative pentru pacienții adulți cu afecțiuni oncologice, aflați în stadiu terminal, constând în creșterea calității vieții acestora printr-un complex de îngrijiri medicale, psihologice și spirituale ce urmăresc tratamentul durerii fizice și al suferinței psihologice cauzate de boală. Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie oferă asistență spitalicească continuă pentru minim 45 de pacienți lunar și minim 500 pacienți  anual. În cadrul centrului se oferă următoarele servicii: asistență medicală permanentă de tip paliativ, găzduire și oferirea hranei, consiliere psihologică, consiliere spirituală, consiliere și mediere socială acordată familiilor beneficiarilor. Pacienților internați li se oferă atmosfera unui cămin, fiind tratați cu multă caldură sufletească și grijă pentru problemele spirituale pe care le au. Un preot voluntar săvârșește săptămânal Sfânta Liturghie, Sfântul Maslu, Acatistul Sfântului Nectarie și al Maicii Domnului, spovedește și împărtășește bolnavii și oferă consiliere spirituală de câte ori este nevoie pacienților, aparținătorilor și personalului centrului. Fiecare cameră a centrului este dotată cu paturi cu telecomandă pentru îngrijirea pacienților internați, aparate pentru oxigen electric, aparate ORL pentru secreții, EKG, puls-oximetru, sterilizator, saltele antiescară, tensiometru electronic și manual, glucometru, stative pentru perfuzii și aparate de masaj. Echipa de specialiști care oferă îngrijiri paliative pacienților internați în centru este formată din director, medic șef, medici specialiști cu competențe în îngrijiri paliative, preot, asistent medical șef, asistente medicale, asistent social, asistent de igienă, statistician, administrator, șef structură managementul calității, psiholog, farmacist, asistent farmacie, infirmiere și îngrijitoare”, după cum informează platformă bucuria-ajutorului.ro.