Campania unor candidaţi este jegoasă. Deşi am prefera să nu mai scriem în vecii vecilor despre Ion Stoica şi șleahta sa de pupincurişti, evenimentele ne forţează. De ce mai vrea Stoica patru ani? Pentru că la mijloc sunt sume imense de bani pe care el şi şleahta sa le aşteaptă cu gura deschisă şi balele curgând, pentru că acolo unde-s bani, sunt şi comisioane şi lucrări „de casă” şi mită electorală şi chefuri şi chermeze şi bunuri necuvenite şi avantaje materiale.
Ion Stoica nu are cu ce să mai mintă electoratul, aşa că a ales să se victimizeze şi să arunce cu noroi în unicul contracandidat de care îi este frică, Gheorghe Pistol. Nimeni nu înţelege de ce Radu Titus Marinescu nu merită şi el atenţia sa.  Vă prezentăm în continuare o selecţie realizată din „platforma electorală” croită din minciunile sfruntate cu care Ion Stoica încearcă otrăvirea aerului din Buftea:
 Dacă Gheorghe Pistol iese primar, nu mai dă terenurile pentru tineri. În realitate, la momentul când Ion Stoica şi echipa sa de atârnători judecau posibilitatea acestei mite electorale, Gheorghe Pistol s-a oferit să acorde terenul necesar construirii cartierului pentru tineri, în mod gratuit şi fără vreo pretenţie materială, sau de orice alt fel. Cartierul pentru tineri este în continuare o utopie, aprobările şi devizele necesare înfiinţării fiind inexistente, pentru că Ion Stoica şi echipa, n-au avut nicio-dată în gând să facă din acest cartier altceva decât o nouă vacă de muls în folosul propriu.
 Dacă Gheorghe Pistol iese primar,  va da toată lumea afară din primăria oraşului Buftea. O altă minciună spusă cu seninătate de Ion Stoica, un om care habar nu are cum se angajează, sau cum se dă afară un angajat la o firmă de stat. Gheorghe Pistol nu are niciun motiv logic, întemeiat şi cu atât mai puţin legal, să dea  afară nişte funcţionari publici. Logic vorbind, cine dispune de un aparat de 100 de specialişti, şomeri, dispuşi să lucreze la primăria Buftea, pe salariile de mizerie pe care le asigură Ion Stoica şi Radu Titus Marinescu?
 Dacă Gheorghe Pistol iese primar, dă afară tot personalul ADP. Acest ADP, practic nu mai există. Serviciile asigurate de ADP au fost preluate de firmele de casă ale Consiliului Local Buftea, sub forma SC Admin Cons SRL şi SC General Serv SA.
 Gheorghe Pistol s-a opus proiectului „Autobuzul de Buftea”. Total fals, Gheorghe Pistol, în dubla sa calitate de cetăţean al oraşului Buftea şi consilier judeţean Il-fov, nu a fost niciodată consultat, sau întrebat în această privinţă. Dacă cei care au decis cu seninătate că este oportun să se arunce pe geam 500.000 Euro pentru achi-ziţionarea a patru autobuze l-ar fi întrebat, Gheorghe Pistol le-ar fi explicat că nu există cadru legal, că aceste autobuze nu vor putea circula până în anul 2013, deoare-ce există deja trasee stabilite, care sunt ocupate de firme care au câştigat, în urma unor licitaţii adevărate (nu fictive cum se practică la Buftea), licenţe de traseu. Ghe-orghe Pistol le-ar fi explicat celor 21 de habarnişti care au condus timp de patru ani Buftea, că în loc să cumperi patru autobuze, ar fi mai utilă construirea unei creşe pentru copiii din Buftea, sau că 500.000 Euro ar fi suficienţi pentru amenajarea unui cămin pentru bătrâni, sau pentru persoanele defavorizate social.
 Gheorghe Pistol a închis Spitalul Orăşenesc Maria Burghele din Buftea. Altă minciună marca Stoica, care în disperarea inutilităţii sale ca primar, se transformă pe zi ce trece într-un om tot mai mic. Spitalul a fost închis în urma unei hotărâri de guvern, iar Gheorghe Pistol nu a făcut niciodată parte din Guvernul României. Gheorghe Pistol a bătut drumul Guvernului, Parlamentului şi ministerelor de resort, alături de conducerea spitalului, în dorinţa de a obţine redeschiderea sa. Nu a reuşit la acea dată, nu a avut forţa necesară, însă a obţinut ceva foarte important: spitalul a fost pus în conservare, aparatura s-a păstrat intactă, totul este gata pentru redeschidere. Spitalul se va redeschide, iar Ion Stoica nu are absolut niciun merit în această direcţie.
 Dacă Gheorghe Pistol iese primar, va fura banii din primărie. În lumea sa mică, în lumea plină de promiscuitate în care trăieşte Ion Stoica, da, aceasta este dorinţa de căpătâi: să ieşi primar şi să furi (încă patru ani) banii de la buget. Într-o lume reală, nimeni nu poate fura banii din primărie, pentru că ce a fost de furat este deja demult furat. Unii au vile prin Buftea, BMW-uri, Merecedes-uri, SPA, hotel la DN.7, casă de vacanţă la Cornu, pensiune la Moeciu, pensiune în Austria, etc. Ce să mai furi după ce patru ani au fost toate lăcustele la primăria Buftea? Trecând peste acest aspect, Gheorghe Pistol are o avere considerabilă, tot oraşul ştie asta, Gheorghe Pistol are o sumedenie de declaraţii de avere publice şi expuse curioşilor, Gheorghe Pistol nu a trăit  patru ani dintr-un salariu de 600 Euro lunar, din care iată câte a realizat Ion Stoica  în patru ani!
 În schimb, Gheor­ghe Pistol nu a spus în campania sa electorală, niciodată şi nimic, deşi putea: despre concesionarea Rosal,  vânzarea locului echipei de fotbal FC Buftea, concesionarea defectuoasă a reţelei de apă şi canal către Raja Constanţa, furtul secoului din primarie (7 miliarde lei vechi), evaluarea Curţii de Conturi din care rezultă că Buftea are cel mai scump gunoi din lume, miliardele cheltuite anual – fără niciun rezultat pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, contractul cadru în valoare totală de 12 milioane Euro (cu actele adiţionale aferente) încheiat cu SC Construcţii Complete SRL, achiziţionarea autobuzelor, afacerea denumită groapa de gu-noi, proiectul de 106.000 Euro doar pentru proiectul aferent clădirii noului ADP, piaţeta din fața primăriei şi fântâna de 120.000 Euro, concesionarea pieţei agroalimenta-re din Studio, lucrările date echipei de susţinători formată din firmele de casă Mande, Barceli etc, 20 miliarde alocaţi pentru Veneția lui Stoica – străzile reabilitate şi amenajate recent de Stoica şi echipa, pavelele puse de Construcţii Complete care în  încă patru ani vor depăşi, în acte şi facturi, suprafaţa totală a oraşului.
Despre toate acestea am scris noi, cei de la Jurnalul de Ilfov şi vom continua să scriem atât timp cât va mai exista cerneală şi hârtie, pentru că buftenii trebuie să se trezească şi să nu mai accepte să fie conduşi de o gaşcă de hoţi, oportunişti în căutarea interesului public din banii bugetului local, proprietari de firme care căpuşează statul, incapabili, oameni fără pregătire în administraţie, legislaţie, management, marketing, dezvoltare, modernizare, peisagistică, aşa cum s-a întâmplat în ultimii patru ani.

Ce-i  Neluţule, ţi-ai luat și magazin?
A urlat peste tot că el este curat şi contracandidaţii săi îşi afişează posterele peste tot, inclusiv în spaţiile considerate de el, Marele Alb, ilegale. Iată, în centrul oraşu-lui, un magazin falimentar precum politica lui Stoica, înţesat de chipul său rânjit. Ce-i Neluţule, ţi-ai luat şi magazin? N-ajungea câte proprietăţi aveai? Magazinul ăsta este trecut pe declaraţia de avere? Cam ai obiceiul să „uiţi” s-o completezi, de vreo patru ani încoace!