CS Baloteşti, CS Tunari, FC Ştefăneşti, CS Afumaţi, FC Voluntari, ACS Berceni, Viitorul Domneşti, Inter Clinceni, Concordia II Chiajna și Progresul Cernica se vor due-la pentru accederea în liga a doua cu FCM Alexandria, Vişina Nouă şi FC Caracal, în­tr-o veritabilă serie ilfoveană atâta vreme cât 10 din cele 13 echipe ale seriei noastre sunt din județ! Decizia FRF de a pune toate echipele din Ilfov în aceeași serie – până acum formațiile din județul nostru erau împărțite în 2-3 serii – a stârnit și bucurie, și supărare, în funcție de obiectivele fiecăruia. Astfel, echipele cu un buget redus au fost mai mult decât fericite, căci deplasările vor fi scurte, iar cheltuielile de cazare inexistente, în timp ce echipele cu pretenții la promovare sunt un pic nemulțumite de faptul că seria este, din punct de vedere sportiv, foarte puternică. 

Unul dintre cei mai vehemenţi contestatari a fost Cristian Mătărău, de la CS Ştefăneşti. “Nu mi se pare corect deloc. Mă simt ca şi cum aş juca în Liga a IV-a Ilfov, dar sub tutela FRF şi nu a AJF. Suntem mai multe echipe valoroase, care avem potenţial de a juca în Liga a II-a şi acum ne trezim puşi să ne batem pentru un singur loc”.

La polul opus, cei de la CS Tunari sunt extrem de mulțumiți de adversare. “Îmi place seria cum arată acum, ne va stimula să dăm tot ce avem mai bun din noi. Sin-cer să fiu, îmi era frică de o împerechere cu echipele din Bucureşti. Însă nici aşa cu Caracal şi Vişina Nouă nu mi se pare ușor”, a declarat Ionuţ Voicu.

Meciurile din Liga a III-a vor începe pe 31 august (etapa I) și se vor încheia (turul) pe 23 noiembrie. Returul va începe pe 8 martie 2013 și se va încheia pe 31 mai 2013. Prima clasată în serie va promova.