@ Județul Ilfov are motive de mândrie! Elevii ilfoveni se pregătesc pentru etapele naționale ale olimpiadelor școlare

@ Felicitări lor, profesorilor îndrumători și părinților – pentru rezultatele deosebite obținute!

”Mult succes la etapa națională! Suntem mândri de voi și vă felicităm pentru rezultatele obținute la etapele școlare și etapa județeană”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Ilfov elevilor care s-au calificat pentru următoarea etapă a olimpiadelor școlare de matematică, fizică și limba română, respectiv etapa națională.

Pentru Olimpiada Na­țio­nală de Matematică, 2024, etapa județeană, care a avut loc pe 10 martie 2024, au fost implicate 66 de cadre didactice din județ, pentru cele 2 centre de concurs organizate la Liceul Teoretic “Radu Popescu”, Popești-Leordeni, pentru elevii de gimnaziu și la Liceul Tehnologic “Dumitru Dumitrescu”, Buftea, pentru liceeni și elevii care au fost calificați pentru Concursul de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici”. 120 de elevi de gimnaziu (clasa a V-a – 23, clasa a ­VI-a – 52, clasa a VII-a – 26, clasa a VIII-a – 19) și 45 elevi liceu (la ONM – clasa a IX-a – 7, clasa a X-a – 1 elev, clasa a XI-a – 1 elev, clasa a XII-a – 5), restul fiind participanți la Concursul de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici” Așadar, un total de 165 de elevi participanți. S-au calificat din oficiu la Olimpiada Națională de Matematică, 2024, etapa națională – Munteanu C. Mihai Laurențiu – clasa a V-a – Șc. Gimn. ”Kids Club”, Chiajna, prof. îndrumător Grigore Alina, Vlădărău A. Toma – clasa a VI-a – Liceul Bilingv ”Olga Gudynn”, Voluntari, prof. îndrumător Ilinca Denisa, Cemârtan V. Marian – clasa a VII-a – Liceul Teoretic ”Ioan Petruș”, Otopeni, prof. îndrumător Radu Florentina, Țincu D. Victor Ioan – clasa a ­VIII-a – Școala Gimnazială ”Kids Club”, Chiajna, prof. îndrumător Safta Carmen, Vlădărău A. Radu-Andrei – clasa a IX-a – Liceul Bilingv ”Olga Gudynn”, Voluntari, prof. îndrumător Ivănescu Bogdan, Bora A. S. Lorena Violeta – clasa a XII-a – Liceul Tehnologic ”Dumitru Dumitrescu”, Buftea, prof. îndrumător Zănoagă Marius.
Conform celor două regulamente (gimnaziu și liceu), elevii care au obținut peste 14 puncte pot fi selectați să participe la etapa națională dacă se încadrează în primele 23 de locuri la nivelul țării. În această situație se află 3 elevi de clasa a V-a, 2 elevi de clasa a ­VI-a, 2 elevi de clasa a VII-a și 2 elevi de clasa a VIII-a, 1 elev de clasa a IX-a. Lista elevilor calificați la etapa națională se va afișa între 18-20 martie pe ­site-ul ssmr.ro și pe site-ul ISJ Ilfov, iar etapa națională a ONM, 2024, va avea loc în perioada 2-7 aprilie, la Vaslui (jud. Vaslui, pentru clasele a VII-a și a ­VIII-a) și în perioada 9-12 mai, tot la Vaslui, pentru clasele a V-a și a VI-a. Pentru liceu, etapa națională a Olimpiadei Naționale de Matematică, 2024, se va susține tot între 2-7 aprilie, dar la Târgu Mureș (jud. Mureș).
Elevi calificați la Concursul de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici”
Alți elevi silitori din Ilfov s-au calificat la Concursul de Matematică Aplicată ”Adolf Haimovici”. Aceștia sunt: Barbescu I. Maria Madalina – clasa a XI-a H1 Tehnologic, Liceul Tehnologic ”Barbu A. Știrbey”, Buftea, prof. îndrumător Iacob Cristina, Badea E. Georgiana Daniela – clasa a X-a H1 Tehnologic, Liceul Tehnologic ”Barbu A. Știrbey”, Buftea, prof. îndrumător Toa­der Meletina, Gheorghiță F. Florin-Marian – clasa a XII-a H1 Tehnologic, Liceul Tehnologic „Vintilă Brătianu”, Dragomirești-Vale, prof. îndrumător Albișoru Vasilica-Violeta, Juncu C. Petra – clasa a X-a H2 Științe – Liceul Bilingv ”Olga Gudynn”, Voluntari, prof. îndrumător Lișman Alin, Popescu M.D. Victor – clasa a XII-a H2 Științe – Liceul Teoretic ”Little London”, Voluntari, prof. îndrumător Rodica Chiriac.
Doi elevi merg la ”naționala” de Fizică
Olimpiada Națională de Fizică, 2024, etapa județeană, s-a desfășurat pe 2 martie, la Liceul Tehnologic ”Pamfil Șeicaru”, Ciorogârla. În organizarea și desfășurarea etapei au fost implicate 27 de cadre didactice. Au fost înscriși 51 de elevi, iar prezenți au fost 47 de elevi: 27 – clasa a VI-a, 12 – clasa a VII-a, 3 – clasa a VIII-a, 4 – clasa a IX-a; 1 – clasa a X-a. S-au calificat pentru etapa națională: Tulpan R. D. Ștefan – clasa a VI-a – Liceul German ”Hermann Oberth”, Voluntari, prof. îndrumător – Mihăescu Dan – George și Eremia M. Ștefan Adrian – clasa a VIII-a – Șc. Gimn. ”Anton Pann”, Voluntari, prof. îndrumător – Vlad Floarea.
ONLLR, 2024, cu cel puțin opt elevi în etapa națională
Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română – etapa județeană – s-a desfășurat pe 9 martie 2024, la centrul organizat la Șc. Gimn. Nr. 1, Pantelimon. Etapa națională a ­ONLLR, 2024, se va desfășura în perioada 17 – 21 aprilie, la Slatina (jud. Olt) pentru elevii de gimnaziu și în perioada 24 – 28 aprilie la Suceava (jud. Suceava) pentru elevii de liceu. În Ilfov, la etapa județeană a ONLLR, 2024, au participat 101 elevi, 76 – gimnaziu (clasa a V-a – 25, clasa a VI-a – 12, clasa a VII-a – 11, clasa a ­VIII-a – 28) și 25 de liceeni (clasa a IX-a – 9, clasa a X-a – 9, clasa a XI-a – 3, clasa a XII-a – 4). Rezultatele finale au fost trimise școlilor pe 12 martie 2024.
În urma acestor rezultate, județul Ilfov va fi reprezentat la etapa națională a olimpiadei de un elev de la Liceul Teoretic ”Horia Hulubei”, Măgurele – clasa a V-a, o elevă de la Șc. Gimn. ”Prof. Ion Vișoiu”, Chitila – clasa a VI-a, o elevă de la Șc. Gimnazială ”Ioan Bădescu”, Popești-Leordeni – clasa a VII-a, o elevă de la Liceul Teoretic ”Horia Hulubei”, Măgurele – clasa a VIII-a, o elevă de la Liceul Teoretic ”Ioan Petruș”, Otopeni – clasa a IX-a, o elevă de la Liceul Tehnologic ”Dumitru Dumitrescu”, Buftea – clasa a X-a, o elevă de la Liceul Teoretic ”Little London”, Voluntari – clasa a XI-a și de o elevă de la Liceul Tehnologic ”Dumitru Dumitrescu”, Buftea – clasa a XII-a. Conform celor două regulamente (gimnaziu și liceu), elevii care au obținut peste 85 de puncte pot fi selectați să participe la etapa națională dacă se încadrează în primele 23 de locuri la nivelul țării. În această situație se află 6 elevi de clasa a V-a, 4 elevi de clasa a VI-a, 1 elev de clasa a VII-a și 3 elevi de clasa a VIII-a.