La Palatul Culturii Buftea pot fi admirate până pe 19 aprilie lucrările câștigătoare ale celei de-a IV-a ediții a Concursului de Grafică Mică și Ex-Libris, organizat de Liceul Tehnologic ”Barbu A. Știrbey” din Buftea. Este vorba despre un proiect interjudețean, unic la nivel național, în care lucrări ale copiilor sunt valorificate în exclusivitate în domeniul grafic. 

Vernisajul expoziției a avut loc vineri, pe 5 aprilie, invitații – printre care primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol, directorul Liceului ”Barbu A. Știrbey”, Olivia Ignătescu și prof. Mihnea Badea, inițiatorul concursului, Alexandrina Niță, directorul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Ilfov – admirând 73 de lucrări deosebite, alese de un juriu profesionist dintr-un număr impresionant de 300 de creații realizate de copii din 17 județe ale țării.
Premiile acordate câștigărilor concursului au fost oferite cu susținerea Consiliului Județean Ilfov, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, Primăriei Buftea și Palatului Cultural Buftea. De altfel, orașul Buftea s-a bucurat de o reprezentare merituoasă: Camelia Bora și Matei Stănică au obținut Locul I, iar Adriana Stere, Irina Vlăsceanu și Marina Copaci au obținut Locul II la Concursul de Grafică Mică și Ex-Libris. ”Faptul că suntem prezenți aici demonstrează că și artei îi acordăm o atenție deosebită și înțelegem importanța ei în comunitate. Apreciez inițiativa organizatorilor și îmi doresc cât mai multe astfel de proiecte, iar Palatul Cultural Buftea vă stă la dispoziție pentru expunerea creațiilor. Să ne bucurăm aici de artă și sunet, artă și culoare, artă și voie bună. Mi-am dorit să avem un astfel de eveniment aici, pentru că acest gen de vernisaje dau viață Palatului Cultural. Sprijin astfel de proiecte și vă asigur de o bună colaborare și pe viitor, si de ce nu, îmi doresc să participăm cu astfel de lucrări și la competiții în afara județului sau în afara țării. Am descoperit și cu această ocazie că la Buftea avem foarte mulți copii talentați. Iar efortul lor este mare, este chiar dublu, pentru că ei nu neglijează nici școala și fac și aceste performanțe. Este meritul lor, al îndrumătorilor și părinților și, personal, le mulțumesc tuturor pentru astfel de realizări. Elevilor-artiști le transmit că lucrările lor vor rămâne în istoria orașului și ne mândrim cu ele. Vă doresc rezultate bune în continuare și felicitări!”, a transmis primarul Gheorghe Pistol. În continuare, edilul a înmânat Premiile de excelență câștigătorilor concursului.
Alexandrina Niță, directorul Centrului Județean de Promovare și Conservare a Culturii Tradiționale Ilfov, a transmis, la rândul său, aprecierea față de lucrările realizate de elevi, considerând Concursul de Grafică Mică și Ex-Libris de nivel național ”și poate și mai mult”. ”Lucrările expuse aici sunt, cu adevărat, deosebite! Nu sunt lucrări doar ale copiilor din Ilfov sau doar ale celor din orașul Buftea. Sunt lucrări din toată țara. Sunt lucrări prin care copiii ne transmit cât sunt de complecși ca personalități. Am remarcat lucrări excepționale și vreau să-i felicit pe toți, să vă transmit să continuați, noi vă vom susține, vom mediatiza creațiile voastre pentru a vă face cunoscuți și, dacă o să aveți nevoie de noi, vă vom fi alături. La Buftea veți găsi mereu sprijin, promovare, recunoașterea talentului și eforturilor voastre!”, a spus Alexandrina Niță.