“Din discuţiile pe care le-au avut cu colegii mei – iar planul de restructurare este într-o fază avansată la acest moment – eu cred că, în cursul acestei luni, pot fi plăti-te salariile restante, iar în cursul lunii noiembrie, în mod treptat, pot fi pornite secţiile. Să repornească tot combinatul odată, asta este imposibil”, a spus, zilele trecute, Victor Ponta.

Ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, a declarat că speră ca Oltchim să şi reia activitatea în cel mult 30 de zile. Toto­dată, el a mai declarat şi că salariile restante ale angajaţilor combinatului vor fi plătite parţial, pe măsură ce compania va recupera diverse sume de la debitori. Chiţoiu a mai afirmat că intrarea în insolvenţă ar putea fi o soluţie pentru Oltchim, deoarece ar pune combinatul la adăpost de cererile creditorilor, dar Ministerul Economiei este în primul rând interesat ca Oltchim să îşi reia pro-ducţia.

Activitatea Oltchim este oprită de la sfârşitul lunii august, iar salariile angajaţilor nu au fost achitate. Ministerul Economiei deţine 54,8% din acţiunile combinatului chimic. În acţiona­riat se mai regăsesc compania germană (dar de provenienţă poloneză) PCC SE (18,32%) şi fondul de investiţii Carlson Ventures, înregistrat în Marea Britanie, care deţine, prin Nachbar Services, 14,02% din titluri.