OMNISPORT. Alegerile generale din România au consfinţit faptul că Victor Ponta va rămâne primul-ministru al României, lucru care ar trebui să aducă schimbări im-portante în sportul românesc. Mai precis, cu câteva zile înainte de alegeri, Ponta a promis că în cazul în care USL va câștiga alegerile cu un procent de peste 50% (ceea ce s-a întâmplat), el va rămâne prim-ministru, iar una dintre primele decizii pe care le va lua va fi aceea de a desfiinţa Autoritatea Naţională pentru Sport și Tineret (ANST) și de a înfiinţa Ministerul Sportului. În cazul în care premierul se va ţine de cuvânt, sportul va avea un statut privilegiat, stând la masa la care se iau deciziile, putându-și pleda singur cauza și putând accesa de pe alte poziţii fondurile necesare performanţei. Conform declaraţiilor, e de așteptat ca sportul să continue să fie con-dus de Carmen Tocală și Alin Petrache în calitate de președinte și vicepreședinte / ministru sau secretar de stat. 

BOX. Pugilistul Lucian Bute a declarat că impresarul britanicului Carl Froch, Eddie Hearn, încearcă să-l descurajeze în tentativa de a obţine revanșa în primăvara anu-lui viitor. „I-am spus impresarului meu, Jean Bedard, că vreau să lupt împotriva lui Froch. Avem o clauză solidă pentru o rejucare. Froch va veni în Montreal, fie în mar-tie, fie în aprilie. Este și o treabă de marketing. Eddie Hearn își protejează campionul și îmi trimite mici săgeţi ca să îmi distragă atenţia și să mă descurajeze, dar eu știu ce vreau. Știu că vreau revanșa, indiferent când va fi. Ar trebui să știm până la finalul anului când va avea loc «, a spus Bute, care nu este de acord cu experţii care sus-ţin că ar mai avea nevoie de unul sau două meciuri de pregătire înaintea revanșei cu Froch. 

La rândul său, Carl Froch a declarat pentru BBC Radio Nottingham că Bute trebuie să dea un răspuns în privinţa revanșei până la sfârșitul săptămânii. „Trebuie să ne dea un răspuns până la finalul acestei săptămâni. Ei ar putea spune că vor revanșa spre finalul anului, dar acest lucru nu ar fi benefic pentru noi”, a subliniat Froch.

POLO. Bazinul de polo din cadrul Complexului Sportiv Steaua a fost inaugurat în prezenţa miniștrilor Dezvoltării și Apărării Naţionale, dar și a președintelui ANST Carmen Tocală și a chestorului Elisabeta Lipă (Dinamo), valoarea totală a investiţiei ridicându-se la aproape 28 de milioane de lei. Complexul dispune de un bazin de competiţie pentru polo cu dimensiunile de 33×25 metri, cu o adâncime de 2,3 metri, și unul pentru antrenamente de 25×12,5 metri, cu o adâncime variabilă între 1,2 și 1,6 metri. De asemenea, complexul are o tribună de 400 de locuri, iar valoarea totală a investiţiei a fost de 27.902.106 lei.

“Când am ajuns ministru am luat decizia ca proiectele mari să fie finanţate în continuare, pentru că aduc beneficii atât clubului, cât și României, așa cum este și cu sala de sport de la Zalău și sala polivalentă de la Dinamo. Nu puteam bloca proiecte care aveau deja finanţarea alocată. Suntem în discuţii pentru realizarea unei săli de gimnastică la clubul Dinamo și mai sunt proiecte de un interes strategic. Sunt convins că acest bazin va aduce beneficii», a declarat ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Eduard Hellvig.