Concordia Chiajna a trăit un adevărat coșmar în turneul de pregătire desfășurat în Spania, unde a pierdut 5 din cele 6 amicale disputate. Mai rău, unele dintre ele la scor!

2-3, 3-1, 0-6, 1-4, 1-3, 1-2. Acestea sunt rezultatele Concordiei Chiajna în turneul de pregătire din Spania. Eșecuri usturătoare, o singură victorie amară în fața unei echipe de amatori, și o impresie generală dezastruoasă cu doar câteva zile înainte de reluarea campionatului, în week-endul ur-mător. 

Ultimul amical, 1-2 cu Legia Varșovia, una dintre grupările de calibru ale Poloniei, a însemnat și o evoluție mai bună a elevilor lui Ilie Stan. În formula Fl. Niță – Ghionea, Savin, Leca, Bucurică, Paraschiv, A. Stan, Serediuc, Zuluf, Welington, Ibrič, dar și cu Iancu, Damian, D. Stan, Ciupitu, Purece, Popovici, Coșereanu pe teren după pauză, Concordia a început meciul, practic, de la 0-2, scor care era deja pe tabelă în minutul 8… Ilfovenii au revenit, au reușit să evite dezastrul din meciurile cu chinezii lui Lippi (0-6) sau cu rușii de la FC Krasnodar (1-4), dar nu au reușit decât golul de onoare.

În ceea ce privește venirile de jucători, veștile bune nu există: nici Tomi Petrescu și nici Viorel Ferfelea nu au ajuns în cantonamentul din Spania și este greu de crezut că mutările se mai fac. Și asta ca să nu mai vorbim de mult discutatul caz al lui Florin Costea, olteanul alegând Severinul în detrimentul Chiajnei.

Pe de altă parte, din câte se pare, surpriza neplăcută care i se pregătea lui Ilie Stan din partea lui Marian Iancu, proprietarul de drept al “coloniei” timişorene din curtea Concordiei, a fost evitată. Astfel, conform unor surse, Concordia nu a achitat datoria pentru transferul tripletei Belu – Florin Ilie – Alex Popovici de la fostul patron al Timişoarei și, în aceste condiţii, acesta pregătea o mutare în forţă, amenințând să îi direcţioneze pe cei trei jucători în curtea celor de la Dinamo. Informații de ultimă oră arată, însă, că cei din Chiajna nu au stat cu mâinile în sân și au rezolvat, între timp, problema, iar jucătorii vor rămâne în continuare la Concordia.

Concordia Chiajna va juca primul meci oficial din noul sezon sâmbăta viitoare, pe 23 februarie, de la ora 15,00, acasă, cu CS Severin.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, după Adunarea Generală a forului pe care îl conduce, că o decizie în ceea ce priveşte posibilitatea reducerii numărului de echipe în Liga I se va lua abia după terminarea procesului de licenţiere. „Nu ştim ce e cu dosarele de licenţiere, cine va trece şi cine nu şi atunci nu putem vorbi de echipe care să rămână la anul şi să fie altele în primele şapte-opt echipe care să nu primească licen-ţierea. Ce să facem atunci, nu trebuie să aşteptăm? La comitetul federal am luat nişte decizii la nivelul ligii a doua şi a treia şi de atunci au dispărut 17 echipe în decurs de câteva luni. Ne gândim la ce e mai rău. Acum vom aştepta să vedem ce se întâmplă cu deciziile de licenţiere”, a spus Dragomir.

Caruselul amicalelor

* Austria Lustenau (liga a II-a austriacă) – CS Otopeni 3-2 * CS Tunari – FC Argeș 1-2 * CS Balotești – Corbeanca 2-1 * Ciorogârla – Viitorul Butești 6-4 * Chiajna II – Mioveni II 1-3 * Juventus Colentina – Inter Clinceni 3-0 *   FC Voluntari – Sportul Studențesc II 0-2 * ACS Buftea – Dinamo II 4-4.