Începând de luni, 22 aprilie, beneficiarii fondurilor UE pentru resurse umane (POSDRU) nu vor mai fi obligaţi să aducă “nicio foaie de hârtie”, când depun documentele de rambursare pe proiecte, cu excepţia procesului verbal de predare-primire al CD-ului pe care se află documentele, a declarat Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene, în cadrul unui interviu acordat EurActiv.ro.

Autoritatea de Management, respectiv Ministerul Muncii, urmează să emită o instrucţiune, prin care va fi pusă în practică iniţiativa ministrului Teodorovici.

Teodorovici a mai declarat că funcţionarii de la Organismele Intermediare vor verifica CD-urile aduse de beneficiari şi vor semna procesul verbal de predare-primire.

Ministrul Eugen Teodorovici a subliniat că, după această primă simplificare, va urma introducerea documentelor scanate în sistemul Action-Web, astfel încât să fie eliminată şi depunerea pe CD. Depunerea documentelor pe suport electronic ar putea fi aplicată şi în cazul altor programe, în cursul anului 2013, a mai spus ministrul. O altă simplificare a birocraţiei, care va fi aplicată în cazul POSDRU, va fi acceptarea la rambursare a dosarelor, chiar dacă lipsesc anumite documente, după cum a anunţat ministrul: “De asemenea, de acum încolo, dacă lipseşte de la cererea de rambursare un document pentru o anumită cheltuială, nu va mai fi respins dosarul, ci pur şi simplu acea cheltuială nu va mai fi decontată, iar pentru celelalte se va face plata parţială, documentul lipsă urmând să fie acceptat ulterior”.