Discuțiile privitoare la revizuirea Constituției dau la iveală tot felul de „năzdrăvănii”. Una dintre acestea îi aparține lui Tudor Chiuariu și privește și interzicerea de a mai deține demnități publice pentru președinții de stat care-și încheie mandatul.
La consultările cu grupurile parlamentare privitoare la revizuirea Constituției, fostul ministru al Justiției, vicepreședintele PNL Tudor Chiuariu a suținut ideea de a se reveni la un mandat de patru ani pentru funcția de președinte, dar a propus și ca, după finalizarea acestui mandat, fostului președinte să i se interzică accesul la demnități publice. „Le-am propus colegilor mei să avem un articol care să se refere expres la neutralitatea exercitării funcţiei de preşedinte, la interzicerea oricăror forme de partizanat politic şi la interdicţia, după finalizarea mandatului de preşedinte, de a face parte din partide politice, de a candida la alegeri şi de a îndeplini alte demnităţi publice, în sensul asigurării imparţialităţii. Pentru că dacă un preşedinte ştie că se întoarce în politică din timpul funcţiei, atunci va încerca să-şi… sperăm să nu fie cazul, dar uman va încerca să-şi creeze anumite avantaje politice din momentul în care e preşedinte şi el nu ar trebui să facă lucrul acesta”, a susţinut Chiuariu. Această propunere a stârnit reacții dure din partea fostului premier Emil Boc, care consideră că ceea ce susține Chiuariu este „o aberație juridică și politică”.
„Interzicerea ocupării de demnităţi publice pentru foştii preşedinţi ai României este o aberaţie juridică şi politică fără precedent în istoria democraţiei. Propunerea liberalilor arată incapacitatea acestora de a înţelege regulile democraţiei şi demonstrează că au rămas încremeniţi în proiectul anti-Băsescu”, a spus Boc. Chiar și Victor Ponta a mărturisit că are dubii cu privire la posibilitatea de a fi adoptată o astfel de propunere. Oricum, este de mirare că o persoană ca Tudor Chiuariu, cu studii juridice, să nu realizeze că ceea ce propune domnia sa este o încălcare gravă a drepturilor omului, și a Constituției actuale, care consfințește dreptul oricărui cetățean la liberă asociere, precum și dreptul de a alege și a fi ales…