Handbal. Cu doar patru zile înainte de termenul limită de înscriere în Liga Naţională, Consiliul Local a votat în unanimitate participarea municipiului Râmnicu Vâlcea în calitate de asociat – cu 98% din acțiuni – la Handbal Club Oltenia, grupare care va prelua locul în prima divizie și palmaresul campioanei en-titre a României. Potrivit unor surse, prima șansă pentru a ocupa funcţia de antrenor principal le are fosta mare handbalistă a Chimistului, Maria Torok.

Atletism. România a ratat pentru numai 1,5 puncte calificarea în Superliga Europei de atletism pe echipe, situându-se pe locul 4 la întrecerile Ligii I de la Dublin, cu 297,5 puncte, în timp ce Olanda, care a prins locul 3, ultimul promovabil, a totalizat 299 puncte. Diferența infimă face insuccesul cu atât mai greu de digerat atâta vreme cât în două zile de concurs s-au disputat 40 de probe, pentru care s-au împărţit 3.120 puncte. 

Scrimă. România a cucerit trei medalii la Campionatele Europene de scrimă de la Zagreb, două de aur prin Ana Maria Brânză (foto), la spadă individual și Tiberiu Dolniceanu, la sabie individual și una de argint prin echipa de spadă feminin. De asemenea, echipa de sabie a României a pierdut finala pentru bronz susţinută împotriva Ucrainei.