PDL va intra la guvernare numai în urma unor alegeri parlamentare, a declarat președintele partidului Vasile Blaga, care a adăugat că democrat-liberalii nu vor intra la guvernare cu vreunul dintre partidele care formează USL.

„PDL este un partid puternic, care remobilizează pentru a ajunge din nou la guvernare, dar doar prin alegeri. Doar prin alegeri și nu altfel”, a declarat Blaga. 

Întrebat cât crede că va dura USL, președintele PDL a răspuns: „Eu nu știu cât o să dureze USL, eu mă rog să dureze. Cel puțin până la primăvară. Eu aș vrea să dureze până în 2016, pentru că împreună au mințit românii, împreună le-au promis marea cu sarea, și să treacă măcar în iarna asta împreună pentru că promisiunile electorale nu vor plăti facturile nici la Slatina nici în țară”, a afirmat președintele PDL. 

El a subliniat că PDL nu va intra la guvernare cu vreunul dintre partidele din USL. „Noi vom participa la guvernare doar după viitoarele alegeri generale, atunci când vor avea ele loc”, a mai declarat Blaga. 

Președintele PDL a mențio­nat că, în perspectivă, este nevoie de o fuziune a partidelor de centru-dreapta, prin absorbția lor în PDL, sub sigla, culoarea și cu imnul PDL. „Înțeleg că este nevoie și ar fi bine și ne-am dori, o fuziune a tuturor partidelor de partea aceasta a eșichierului politic în PDL cu Verde înrourat, cu trandafirul și portocaliu înainte”, a conchis liderul democrat-liberal.